ΤΟ ΣΕΞ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

Κι όμως, οι άνδρες μπορούν να νικήσουν τον καρκίνο με τους συχνούς οργασμούς! Όπως τονίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με 21 οργασμούς το μήνα, οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου θωρακίζουν τον οργανισμό τους από την κακοήθεια.

Η εξήγηση είναι απλή. Με την συχνή εκσπερμάτιση, ο προστάτης αποβάλλει τις τοξίνες οι οποίες δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για την εμφάνιση της κακοήθειας.

Ο μαγικός αριθμός των οργασμών που προστατεύουν τον άνδρα από τον καρκίνο είναι διψήφιος. Για τους επιστήμονες του Χάρβαρντ, 21 οργασμοί το μήνα, δηλαδή 252 φορές το χρόνο, αρκούν για να θωρακίσουν τον ανδρικό οργασμό από την κακοήθεια.

Με άλλα λόγια, οι άνδρες θα πρέπει να εκτονώνονται σεξουαλικά το 70% των ημερών ετησίως.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, εκσπερματώνοντας συχνά, η περιοχή των ανδρικών γεννητικών οργάνων διατηρείται υγιής.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 32 χιλιάδων ανδρών και τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Ευρωπαϊκή Ουρολογία». Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη κατά 33%.

Οι ειδικοί δεν έχουν στα χέρια τους στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή επιδρά θετικά στον ανδρικό οργανισμό, ωστόσο εικάζουν ότι η συχνή εκσπερμάτιση βοηθά στην αποβολή τοξινών στην περιοχή του προστάτη, οι οποίες ευνοούν την εμφάνιση κακοήθειας.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πάντως, ότι, με την συχνή εκσπερμάτιση οι άνδρες δεν υψώνουν «τοίχο» στον καρκίνο. Η ενεργή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι ένας δείκτης καλής υγείας γενικότερα μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Οι ίδιοι σπεύδουν επίσης να τονίσουν πως είναι πολύ σημαντική η σωστή διαστροφή και η σωματική άσκηση αλλά και βεβαίως τα ιατρικά τσεκ απ.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Τζέιμς Μπαλτς επισημαίνει πως, μια σωστή διατροφή είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να αποφύγεις οποιονδήποτε καρκίνο.»Αν ένας άνδρας θέλει να μείνει έξω από το χειρουργείο και να αποφύγει τον καρκίνο του προστάτη, θα πρέπει να αποφεύγει τα φαγητά με πολλά λιπαρά και της περιβαλλοντικές τοξίνες που μπορούν να τον δημιουργήσουν», εξηγεί ο καθηγητής Μπαλτς.

Ντομάτες, οργανικός καφές και φυτικά λιπαρά, θεωρούνται ιδανικά για να αποφευχθεί η συγκεκριμένη μορφή κακοήθειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,ο καρκίνος του προστάτη είναι πλέον ένας από τους πιο συχνούς καρκίνους που παρατηρούνται παγκοσμίως, μαζί με τον καρκίνο των πνευμόνων και του εντέρου.

Μόνο στη Βρετανία, 40 χιλιάδες άνδρες διαγιγνώσκονται με τη μορφή αυτή κακοήθειας και έντεκα χιλιάδες πεθαίνουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ