ΞΕΔΙΨΟΥΝ 9 ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ξεκινά το έργο της ύδρευσης προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Δύο νέα έργα που στοχεύουν στην επάρκεια και την ποιότητα νερού σε 9 οικισμούς του Δήμου Κιλελέρ μπαίνουν στη φάση της υλοποίησης καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος υπέγραψαν τις συμβάσεις κατασκευής.

Πρόκειται για το έργα ύδρευσης που αφορούν τους οικισμούς του Ψυχικού, του Αγ. Γεωργίου, του Κραννώνα, του Διλόφου, της Νίκαιας, του Ζαππείου, της Αγ. Παρασκευής, της Κυπαρίσσου και της Χαράς. Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.527.560,96 ευρώ είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και εθνικούς πόρους με Δικαιούχο και Φορέα Υλοποίησης του έργου το Δήμο Κιλελέρ.

Τα νέα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 είναι:

1) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕ ΚΡΑΝΝΩΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑΣ προϋπολογισμού 2.177.560,97 €

2) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Κ. ΚΡΑΝΝΩΝΑ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ, προϋπολογισμού 349.999,99 €

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Δύο έργα ουσίας, χρήσιμα για την κοινωνία ξεκινούν στο Δήμο Κιλελέρ. Μέχρι σήμερα 9 χωριά στο Δήμο Κιλελέρ υδροδοτούνταν με υδροφόρες. Από σήμερα μπαίνουν οι βάσεις και όταν τα έργα ολοκληρωθούν τα χωριά αυτά θα έχουν ποιοτικό και ποσοτικό νερό, γιατί το νερό είναι ζωή. Με συνεργασία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμαρχο κ. Νασιακόπουλο, καθώς και με το Δημοτικό Συμβούλιο και τη ΔΕΥΑ προχωρήσαμε τη διαδικασία και πλέον τα έργα ξεκινούν. Συνεχίζουμε με έργα ουσίας, έργα ανθρώπινα».

Απ’ την πλευρά του ο κ. Θ. Νασιακόπουλος τόνισε: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον κ. Αγοραστό υπογράψαμε τη σύμβαση δύο μεγάλων έργων, που αφορούν στην υδροδότηση 9 χωριών του Δήμου Κιλελέρ. Ήταν κάτι που το ζητούσαν οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια καθώς οι περιοχές αυτές υδροδοτούνταν κατά το παρελθόν με υδροφόρα. Βρήκαμε ποιοτικό νερό στην περιοχή και με συντονισμένες ενέργειες Περιφέρειας και Δήμου ξεκινάμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την κατασκευή τους».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Α. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕ ΚΡΑΝΝΩΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑΣ προϋπολογισμού 2.177.560,97 €

(Ψυχικό, Αγ. Γεώργιος, Κυπάρισσος, Αγ. Παρασκευή, Ζάππειο και Δίλοφος).

Το πρώτο έργο αφορά στην ολοκλήρωση υπάρχοντος αγωγού μεταφοράς νερού, με την προσθήκη νέων τμημάτων, συνολικού μήκους 14.171 μέτρων και την κατασκευή πέντε δεξαμενών αποθήκευσης νερού. Τα τμήματα των αγωγών θα τοποθετηθούν παράλληλα με τις οριογραμμές του  επαρχιακού δικτύου και έξω από το ασφαλτικό κατάστρωμα της οδού για να εξασφαλισθεί η εύκολη επιθεώρηση και η συντήρησή του κατά τη φάση της λειτουργίας του έργου. Όσον αφορά τις κατασκευές δεξαμενών προβλέπονται τα παρακάτω:

-Δεξαμενή 500 τετραγωνικών μέτρων στο Ψυχικό η οποία θα τροφοδοτεί τον οικισμό του Ψυχικού και μέσω αυτής το δίκτυο μεταφοράς του νερού.

-Δεξαμενή χωρητικότητας 200 τετραγωνικών μέτρων στον οικισμό του Αγ. Γεωργίου η οποία θα αντικαταστήσει την παλαιά υφιστάμενη δεξαμενή και θα υδροδοτεί τον οικισμό.

-Δεξαμενή 500 τετραγωνικών μέτρων στην Κυπάρισσο η οποία θα χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με την υφιστάμενη δεξαμενή και οι οποίες θα τροφοδοτούν το δίκτυο μεταφοράς του νερού.

-Δεξαμενές 500 και 200 τετραγωνικών μέτρων αντίστοιχα στο Ζάππειο και στο Δίλοφο η οποίες θα αντικαταστήσουν τις παλαιές υφιστάμενες δεξαμενές και θα υδροδοτούν  τους οικισμούς.

Όλες οι δεξαμενές, βάση της μελέτης, είναι μερικώς επιχωματωμένες , κυκλικές με κυλινδρικούς θαλάμους αποθήκευσης και θαλάμους δικλείδων ορθογωνικής κάτοψης και θα είναι περιφραγμένες για ασφάλεια..

Με την κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί  το δίκτυο μεταφοράς νερού στους οικισμούς Ψυχικό, Αγ. Γεώργιο, Κυπάρισσο. Αγ. Παρασκευή, Ζάππειο, και Δίλοφο

Β. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Κ. ΚΡΑΝΝΩΝΑ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ, προϋπολογισμού 349.999,99 € (Μαυροβούνι)

Το δεύτερο έργο αφορά την υδροδότηση με κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού των οικισμών της τοπικής κοινότητας Μαυροβουνίου. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης συνολικού μήκους 4.295 μέτρων (το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα τοποθετηθεί κατά μήκος υφιστάμενων αγροτικών δρόμων) για την τροφοδοσία της υδατοδεξαμενής του Μαυροβουνίου από  υφιστάμενη γεώτρηση στην τοπική κοινότητα Κραννώνα στην οποία θα τοποθετηθεί νέο αντλητικό συγκρότημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ