ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 

Ειδική Διάκριση στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας – Artfools, στην κατηγορία Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ, έλαβε το ΕΠΑΛ Τυρνάβου, για την ταινία «Οι άσχημες λέξεις είναι η υπεριώδης ακτινοβολία της ψυχής» για το στιλ «βίντεο κλιπ». Πρωταγωνιστεί η μαθήτρια Τάφα Κατερίνα,

η μουσική γράφτηκε ειδικά για την ταινία από τον Χρυσόστομο Καραντωνίου και το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του καθηγητή Δημήτρη Σακατζή, με τη βοήθεια του Αργύρη Γιουρούκη. Το βίντεο αναφέρεται στη σημασία που έχουν οι λέξεις στην κοινωνική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Πιο συγκεκριμένα, οι λέξεις, ως μέσο επικοινωνίας, διαμορφώνουν την εικόνα που νομίζουμε ότι έχουν οι άλλοι για εμάς (κοινωνικός εαυτός) και επηρεάζουν καταλυτικά την εικόνα που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας (αυτό-εικόνα, έννοια του εαυτού).

Βραβεία απονεμήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Κατσικά για την ταινία «Ήλεκτρον της Νιότης», στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας για την ταινία «Βιβλία παντού!», στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας για την ταινία «Άννα» και στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων για την ταινία «Σκασιαρχείο», ενώ διακρίσεις δόθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου μαζί με το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών για την ταινία «paperLand» και στο ΓΕΛ Νέας Αλικαρνασσού για την ταινία «Τάδε ΈΦΗ: ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Η αυλαία του 10ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας Artfools έπεσε στο «Χατζηγιάννειο», με μια λαμπερή εκδήλωση – τελετή λήξης, με γνωστούς ηθοποιούς, όπως ο Ρένος Χαραλαμπίδης και ο Γιάννης Στάνκογλου, ενώ έγινε και η απονομή των βραβείων στις ταινίες που διακρίθηκαν στο Ελληνικό, στο Διεθνές και στο Μαθητικό Διαγωνιστικό τμήμα.