ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΥΑΛΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΠΑΡΟΝ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών διοργανώνει Ειδικό Θεματικό Συμπόσιο με θέμα «Ευάλωτη Γεωργία της Θεσσαλίας: Παρόν-Προοπτικές», στις 2 Μαρτίου 2018 στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής

του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Κτήριο Κατσίγρα), στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα.

Το Συμπόσιο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Θεσσαλίας.

Την Εκδήλωση στηρίζουν το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το ΙΒΟ-ΕΚΕΤΑ, ο ΕΛΓΑ, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Δήμος Λαρισαίων και το Επιμελητήριο Λάρισας.

Οι στόχοι που θέτουμε συνοψίζονται ως εξής:

Να αναδειχθεί το θέμα της ευάλωτης ή ευπαθούς γεωργίας, που χαρακτηρίζει τη γεωργία της Θεσσαλίας σήμερα.

Να γίνει καταγραφή των χαρακτηριστικών και των συνιστωσών, που συνθέτουν την παρούσα κατάσταση της ευάλωτης γεωργίας της Θεσσαλίας.

Να διερευνηθούν οι βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες πολιτικές και πρακτικές, που αναμένεται να οδηγήσουν σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση της ΚΑΠ με στόχο την αναπτυξιακή αναβάθμιση της ευάλωτης γεωργίας της Θεσσαλίας.

Να παρουσιαστεί ένα πλαίσιο εφαρμοσμένων τεχνολογικών-επιστημονικών μέτρων και συστημάτων, που αναμένεται να συμβάλουν στην παραπάνω αναβάθμιση.

Να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της συνέργειας των αγροτών μεταξύ τους, καθώς και μεταξύ αγροτών και φορέων.

Τέλος, να συμβάλλουμε στη συνολική αναβάθμιση και αναδόμηση του ρόλου της Θεσσαλίας στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη γεωργία της χώρας.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο αφυπηρετήσας Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νικόλαος Ρ. Δαλέζιος, και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Νικόλαος Δαναλάτος, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην  σελίδα του Συμποσίου στο facebook:

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ: «ΕΥΑΛΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ:ΠΑΡΟΝ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018, Αμφιθέατρο Ιατρι…

Δημοσιεύτηκε από Ευάλωτη Γεωργία της Θεσσαλίας : Παρόν-Προοπτικές στις Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

E-mail: geothessaly@gmail.com

Facebook page: Ευάλωτη Γεωργία της Θεσσαλίας : Παρόν-Προοπτικές

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ