ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ

«Σήμερα, που όλα αμφισβητούνται και λοιδορούνται, που κοινωνικές και πολιτικές σταθερές καταρρέουν και η δική σας γενιά βιώνει μια ακόμη ελληνική χρεοκοπία, έχουμε όλοι μας χρέος να διαφυλάξουμε εκείνους τους θεσμούς που λειτουργούν ως ανάχωμα στην ανομία και την ασυδοσία. Στηρίξτε τον Κοινοβουλευτισμό».

Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε στη Βουλή ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν Ράπτου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, απευθυνόμενος στους νεαρούς μαθητές, τόνισε:

«Πάντα όταν υποδέχομαι μαθητές στη Βουλή, αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή.

Αισθάνομαι χαρά, γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να σας ξεναγήσω στους χώρους του ναού της δημοκρατίας, να σας εξηγήσω τους κανονισμούς που διέπουν την λειτουργία του και να στείλω ταυτόχρονα μήνυμα ελπίδας σε όσους θα μάθουν για την επίσκεψή σας αυτή.

Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο όταν νέοι άνθρωποι, που με τις δικές τους αποφάσεις και τον αγώνα τους θα πάνε την πατρίδα μας ένα βήμα πιο μπροστά, λαμβάνουν “βάπτισμα δημοκρατίας” μέσα σε τούτο το χώρο».

Ο κ. Κέλλας, στη συνέχεια επεσήμανε στους Λαρισαίους μαθητές τη σημασία της δημοκρατίας, παραινώντας τους συγχρόνως να μετέχουν στα κοινά, ώστε να διαμορφώσουν τα νέα δεδομένα.

«Η χώρα μας βρέθηκε μπροστά σε καταστροφές.

Η δημοκρατία μας μπήκε στο γύψο.

Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο.

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Η ιστορική πείρα διδάσκει πως όταν δεν υπάρχει εθνική ομόνοια και ομοψυχία, κινδυνεύει η ίδια η δημοκρατία, η ίδια η χώρα.

Διδάσκει επίσης πως υπήρχαν και υπάρχουν ακλόνητοι θεσμοί που βοηθούν το έθνος να μεγαλουργήσει.

Η οικογένεια, η εκκλησία, οι φωτισμένοι δάσκαλοι είναι κάποιοι εξ αυτών.

Να συμμετέχετε στη δρώσα πολιτική και κοινωνική εξέλιξη, διαμορφώνοντας με τη στάση και τον αγώνα σας νέα δεδομένα, αμφισβητώντας όλα όσα δεν σας αρέσουν, όλα όσα νιώθετε πως πάνε τη χώρα πίσω.

Να μην διστάζετε να θέτετε ερωτήματα και να ψάχνετε απαντήσεις.

Μα πάνω απ’ όλα να μελετάτε βαθιά την ελληνική ιστορία και να έχετε κατά νου ότι η γνώση και η μόρφωση είναι τα κλειδιά της επιτυχίας σε όλα τα επίπεδα», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Λαρισαίου πολιτικού.

Τους μαθητές συνόδευαν ο Γυμνασιάρχης Ιωάννης Κουρμπής και η φιλόλογος Σταυρούλα Κουμπούρα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.