ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Εξαίρετη εμφάνιση  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα στο 2ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ σχολείων Π.Ε. Λάρισας  που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές /τριες, εκπαιδευτικούς και στη μουσικό του σχολείου, Κατερίνα Βελεσιώτου.

Οι μαθητές /τριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα με την μουσικό τους παρουσίασαν τα δημοτικά τραγούδια ….αλλιώς.

Προσάρμοσαν παραδοσιακά τραγούδια στα δεδομένα της πρωτοβάθμιας μουσικής εκπαίδευσης με αφορμή ένα πρόγραμμα eTwining, παρουσιάζοντάς τα σε άλλες χώρες.

Με αυτό το τρόπο τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με βασικές έννοιες και στοιχεία της μουσικής μέσα από το δημοτικό τραγούδι , την ακρόαση , κίνηση ,την εκτέλεση, το χορό. Οι μαθητές / τριες αποδίδουν τα τραγούδια τους με φλογέρες , μεταλλόφωνα και κρουστά . Αυτή η αναπάντεχα δημιουργική σχέση των παιδιών με την παράδοση κάνει πολύ ενδιαφέρουσα την παρουσία του δημοτικού τραγουδιού στη σύγχρονη εποχή. Το δημοτικό τραγούδι γίνεται βίωμα και η μάθηση χαρά.

Ένα  μουσικό ταξίδι στην παράδοση και στον πολιτισμό με τα τραγούδια: 1.Μήλο μου κόκκινο 2 Καπουτζηδιανός 3.Βασιλικός θα γίνω 4.Από ξένο τόπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ