ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Λ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ

Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Λάρισας που συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη 20.02.2018, εξέφρασε την ενόχλησή του για τη συμπεριφορά δικαστικού σε δικηγόρο και αποφάσισε κατά πλειοψηφία για την πραγματοποίηση διαβήματος προς τη διευθύνουσα του Εφετείου Λάρισας.

Στην ανακοίνωση του δ.σ. του Δ.Σ.Λ. αναφέρονται τα εξής:

“Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Λάρισας που συνήλθε εκτάκτως σήμερα 20.02.2018, κατόπιν της απαράδεκτης και προσβλητικής συμπεριφοράς δικαστικού λειτουργού προς δικηγόρο, αποφάσισε την άμεση πραγματοποίηση διαβήματος διαμαρτυρίας του Προεδρείου του Δ.Σ.Λ. προς την κ. Διευθύνουσα του Εφετείου Λάρισας (η άποψη της μειοψηφίας ήταν υπέρ της έγγραφης καταγγελίας).

Με δεδομένο ότι το εν λόγω συμβάν είναι το πρώτο που καλείται να αντιμετωπίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δ.Σ.Λ. θα επιδεικνύει εφεξής μηδενική ανοχή σε αντίστοιχα περιστατικά λαμβάνοντας κάθε θεσμικά προβλεπόμενο μέτρο.

Ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της δικαιοσύνης και ως τέτοιος πρέπει να χαίρει του απαιτούμενου σεβασμού κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ο Δ.Σ.Λ. οφείλει και θα είναι στο πλευρό κάθε συναδέλφου”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ