ΤΟ Τ.Σ. ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ανακοίνωση της οργάνωσης που υποστηρίζει ότι ο δήμος “κατεβάζει” πανό και αφίσες

Το Τομεακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ, καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής αρχής Λαρισαίων, η οποία επιδίδεται εδώ και μία εβδομάδα σε καταστροφή  προπαγανδιστικού υλικού (αφίσες, πανό), παρεμποδίζοντας την ενημέρωση του λαού και της νεολαίας της πόλης μας για την μεγάλη εκδήλωση για τα 50 χρόνια ζωής και

δράσης της ΚΝΕ. Τη στιγμή που  είχε μάλιστα προηγηθεί παρέμβαση στoν αντιδήμαρχο καθαριότητας και υπήρχε δέσμευση ότι δεν θα τα «κατεβάσει» ο Δήμος. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά, αυτή είναι η στάση της Δημοτικής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά και σε άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ, όπως το Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ.

 

Το επιχείρημα της δημοτικής αρχής είναι «να κατεβαίνουν όλες οι αφίσες από τα «μη επιτρεπόμενα σημεία» για να παραμένει η πόλη καθαρή», επιχείρημα το οποίο βέβαια δε στέκει καθώς και ο Δήμος βάζει αφίσες, πανό κλπ για να διαφημίσει τις δικές τους εκδηλώσεις και δραστηριότητες και κάνει τα «στραβά μάτια» πολλές φορές σε επιχειρήσεις που βάζουν διαφημιστικό υλικό, χαρίζοντας τους μάλιστα και πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για αυτό το λόγο. Η ΚΝΕ, δεν είναι ιδιώτης ή επιχείρηση, είναι πολιτική νεολαία, που μέσα από το υλικό της προπαγανδίζει τις επαναστατικές ιδέες, την ανάγκη για οργάνωση και αγώνα, μέσα από τις αφίσες και τα πανό της.  Ο προβληματισμός βέβαια, δεν είναι για την καθαριότητα, αν ήταν πραγματικά αυτός, η Δημοτική αρχή θα φρόντιζε να υπάρχει μόνιμο προσωπικό που να στελεχώνει επαρκώς τις υπηρεσίες καθαριότητας χωρίς να επιβαρύνει τους Δημότες με υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη

Αυτό που πραγματικά ενοχλεί, είναι  το ριζοσπαστικό επαναστατικό μήνυμα που διαδίδεται μέσα από τις εκδηλώσεις, μέσα από τη δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, το μήνυμα που καλεί το λαό μας και τη νεολαία να σηκώσει το κεφάλι του, να ξεπεράσει διλήμματα και απογοητεύσεις, να μπεί στον αγώνα ενάντια σε όλα αυτά τα δεινά που καθημερινά υποφέρει, να μπεί στον αγώνα ενάντια στο σύστημα αυτό που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, κρίσεις και πολέμους, να παλέψει για το μέλλον του, τη σοσιαλιστική κομμουνιστική κοινωνία. Αυτό είναι που τους  μπαίνει στο μάτι! Και παλιότερα που στη δημοτική αρχή είχε την πλειοψηφία η ΝΔ και σήμερα που την πλειοψηφία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ! Αυτά τα ζητήματα είναι που φέρνουμε στο προσκήνιο και συζητάμε και μπροστά στην μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνουμε για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

Η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια παρεμπόδισης αυτού ριζοσπαστικού μηνύματος, είναι η μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, αφιερωμένη στα 50 χρόνια της ζωής και δράσης της ΚΝΕ, το Σάββατο 24 Φλεβάρη στις 19:00, στο αμφιθέατρο του κτιρίου Κατσίγρα, στην πλατεία Ταχυδρομείου. Στην εκδήλωση θα γίνει Κεντρική ομιλία από τον Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο και θα υπάρξει μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «Ανέκδοτα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα». Θα προηγηθεί συλλαλητήριο στην πόλη με συγκέντρωση στην πλατεία Λαού, στις 18:00, μέχρι το χώρο της εκδήλωσης. Καλούμε το λαό και τη νεολαία της πόλης μας να δώσει δυναμικά το παρόν στην εκδήλωση εορτασμού των 50 χρόνων της ΚΝΕ!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ