ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΟΥΓΙΑ – ΦΥΝΤΑΝΗ

Αφορμή οι δηλώσεις του μεγαλόμετοχου για ύποπτα κοουτσαρίσματα

Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ του μεγαλόμετοχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλ. Κούγια και του μέχρι πρότινος τεχνικού της ομάδας Ηλ. Φυντάνη με αφορμή το επικό «άδειασμα» του πρώην τεχνικού των «βυσσινί» από τον κ. Κούγια, ο οποίος μιλώντας για την απομάκρυνσή του στο περιθώριο της παρουσίασης του Ρ. Ντόστανιτς έκανε λόγο

για «σκιές που υπάρχουν στο κοουτσάρισμά του».

Ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ δεν παρέλειψε ακόμη να μιλήσει για «ψευτομαγκιές» και έλλειψη διαχείρισης των επιτυχιών, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι δηλώσεις του αναφορικά με τη στάση του Ηλία Φυντάνη απέναντι στον πρώην συνεργάτη του Ανδρέα Λαυδαριά, για τον οποίο όπως είπε «τον έδιωξε σαν σκυλί»!

Σημειώνεται πως όπως τονίστηκε επιδίωξη της διοίκησης είναι η συνεργασία με τον Κ. Κατσάρα, ενώ αν κάτι τέτοιο δεν προχωρήσει ο Ανδρέας Λαυδαριάς θα προσεγγισθεί εκ νέου προκειμένου να συνεργασθεί και πάλι με την ομάδα.

«Ο Φυντάνης έφυγε για τον τρόπο που εμφανίστηκε και κοουτσαρίστηκε η ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Για μένα που γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα υπάρχουν σκιές. Για μένα και τα δύο κοουτσαρίσματα είναι ύποπτα. Ξέρω πως κοουτσάρει. Έχουμε συζητήσει πως πρέπει να παίζουμε τις ομάδες που πρέπει να κερδίσουμε και γι’ αυτό και τον επέλεξα.

Με ενόχλησε όμως ο τρόπος που διαχειρίστηκε τις επιτυχίες. Οι ψευτομαγκιές «εγώ θα βάζω όποιον βρίζει ο κόσμος» ή «θα γυρίσουμε στις τεσσάρες» και η επίσης ψευτομαγκιά να βρίζομαι μέσα από το Facebook με οπαδούς της ΑΕΛ, όποιος κι αν είναι ακόμα κι αν αυτοί είναι στημένοι που είναι για μένα, δεν μπορούν να περιγράφουν την προσωπικότητα ενός προπονητή που θα δουλεύει μαζί μου. Αυτός είναι ο λόγος που προηγήθηκε κι έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Ο τρίτος λόγος είναι η συμπεριφορά του Φυντάνη προς ένα πραγματικό εργάτη που δούλευε 15 ώρες την ημέρα κι έκανε όλη την ανάλυση και μέσα σε μια νύχτα γιατί θεώρησε πως δεν τον κάλυψε τον έδιωξε σαν το σκυλί. Αυτός είναι ο Ανδρέας Λαυδαριάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας, δίνοντας τη δική του απάντηση για την απομάκρυνση του Ηλία Φυντάνη από τον πάγκο της ΑΕΛ.

Ο Ηλ. Φυντάνης

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πρώην τεχνικού της ΑΕΛ Ηλία Φυντάνη, ο οποίος με αιχμηρή προσωπική δήλωση απαντά στα λεγόμενα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Α. Κούγια περί «ύποπτου» κοουτσαρίσματος στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα μετά το ματς με την ΑΕΚ και παρέμεινε επειδή «δεν τον άφησε να φύγει ο Α. Κούγιας».

Σημειώνοντας με νόημα «καλύτερα φουκαράς και τίμιος παρά να με βρίζει όλη η Ελλάδα» και τονίζοντας πως δεν θα αφήσει κανέναν να σπιλώσει το όνομά του ο κ. Φυντάνης αναφέρει τα εξής:

“ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ”
“Πέφτω από τα σύννεφα. Ήθελα να φύγω μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ (0-0) και δεν με άφηνε ο κ. Κούγιας. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που λέει. Δεν μπορεί επειδή δεν έδωσε μια σωστή δικαιολογία τις προηγούμενες ημέρες για την μη συνέχισή μου στον πάγκο της ΑΕΛ, να ρίχνει λάσπη στο πρόσωπό μου. Όλη η Ελλάδα ξέρει ποια είναι η σταδιοδρομία μου στο ποδόσφαιρο. Ό,τι έκανα στην προπονητική μου καριέρα, το κατάφερα μόνος μου. Τη μία ημέρα λέγεται ότι απομακρύνθηκα για ένα μήνυμα στο facebook που απεδείχθη ότι είναι πλαστό. Την άλλη ότι έπαιζα αμυντικά (23 παιχνίδια, 9 νίκες, 6 ισοπαλίες, 8 ήττες και στους 4 του κυπέλλου). Την άλλη ότι δεν μπορούσα να διαχειριστώ την μεγάλη νίκη στην Λαμία (0-2), αήττητη μέχρι τότε.

“ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ”
Και σήμερα μετά από αρκετές ημέρες χωρίς να έχω έρθει σε καμία αντιπαράθεση, να ρίχνει λάσπη με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για τους δικούς του λόγους. ΗΜΟΥΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ αρσενικός κύριε Κούγια. Αντρούκλα όπως έλεγες και καθαρό παιδί. Προπονηταράς όπως έλεγες και πως θα πάμε Ευρώπη μαζί! Άλλο τακτική στο γήπεδο και άλλο τακτική στο δικαστήριο. Η τακτική είναι αυτή που μας έφερε από την τελευταία θέση στις θέσεις σωτηρίας. Στην θέση που έχει σωθεί η ΑΕΛ από τον Δεκέμβριο. Ξέρεις ποιος είναι ο Φυντάνης και πολύ καλά. Μα πάρα πολύ καλά. Έδωσα την ζωή μου στην ΑΕΛ και αυτό το γνωρίζει όλος ο κόσμος της Λάρισας. Μάρτυρες όλοι οι ποδοσφαιριστές μας. Έλληνες και ξένοι. Ας βγει κάποιος να πει κάτι εναντίον μου. Στην οικογένειά μου τα παντελόνια τα τιμάμε και μας έμαθε ο πατέρας μας να είμαστε άντρες πραγματικοί. Το γνωρίζεις καλά αυτό. Απεβίωσε ο αδελφός, μου κατέβηκα στην κηδεία και την επομένη ανέβηκα στη Λάρισα για προπόνηση, για να προετοιμάσω την ομάδα για το δύσκολο παιχνίδι στη Λαμία (0-2).
“ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΕ ΣΠΙΛΩΣΕΙ”
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Όσο για το φουκαράς, ξέρουμε και πώς έκαναν χρήματα κάποιοι στην Ελλάδα. Καλύτερα φουκαράς και τίμιος, παρά να με βρίζει όλη η Ελλάδα. Πάντα προσπαθούσα να είμαι ψηλά και ειδικά στην ΑΕΛ, γιατί ήταν η ευκαιρία που μου έδωσες. Όμως δεν θα αφήσω κανέναν να με σπιλώσει. Για όλους υπάρχει η δικαίωση. Για το ποιος δούλεψε περισσότερο και λιγότερο, καθώς και για το ποιος έδιωξε ποιον, το ξέρουν καλά οι ποδοσφαιριστές. Όσο για το τιμ, τον Καλαποθαράκο τον έφερα εγώ, τον Λαυδαριά εγώ, τον Φουσέκη εγώ. Δούλευε άψογα το τιμ αγωνιστικά. Όσο για αναλύσεις, ρωτήστε τους ποδοσφαιριστές και τον τεχνικό διευθυντή, κ. Βάννη Βασίλη. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα. Ας με κρίνουν οι φίλαθλοι της ΑΕΛ για το έργο μου. Τι παρέλαβα και τι παρέδωσα. Τους ευχαριστώ και πάλι για μια φορά ακόμη για την συμπαράσταση που είχαμε, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια. Δεν ήθελα να απαντήσω, αλλά πάνω από όλα ζούμε για μια αξιοπρέπεια. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΛ. Ευχαριστώ και πάλι όλους τους συνεργάτες μου, όλους τους φιλάθλους της ΑΕΛ, ακόμη και αυτούς που έβριζα. Γιατί η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα.

Μακάρι στα υπόλοιπα παιχνίδια να πάει πιο ψηλά και να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, που είναι και πιο βατό το πρόγραμμα. Μακάρι να πάει και τελικό κυπέλλου. Εγώ προσπάθησα για το καλύτερο: 23 παιχνίδια, 9 νίκες, 6 ισοπαλίες, 8 ήττες. Και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ