ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ “ΚΡΑΖΟΥΝ” ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ!

Απόγνωση και οργή είναι οι λέξεις που περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στα παράλια του νομού μετά και την τελευταία κακοκαιρία, με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μην κρύβουν την αγωνία τους ενόψει και νέας επιδείνωσης του καιρού, ενώ ήδη το ρέμα στα «Πλατάνια» της Βελίκας φουσκώνει και πάλι επικίνδυνα.

Κατολισθήσεις, πλημμυρισμένα σπίτια αι αυλές και αδιάβατοι δρόμοι εξαιτίας των φερτών υλικών που «κατέβασαν» τα φουσκωμένα ρέματα συνθέτουν το σκηνικό σε Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Κόκκινο Νερό κ.α., ενώ σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται και στην κοινότητα της Σκήτης μετά τις καθιζήσεις και τις κατολισθήσεις που καταγράφηκαν στην περιοχή.

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες των παραλίων «βράζουν» κατά των αρχών μιλώντας για απουσία έργων υποδομής, ενώ απογοητευτική ήταν η εικόνα που καταγράφηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη «Χρυσαλίδα», όπου ελάχιστοι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση-απολογισμό της δημοτικής αρχής, με τη συντριπτική πλειοψηφία να απέχει από την εκδήλωση χλευάζοντας μάλιστα τα περί «περιφερειακής ανάπτυξης» που ακούστηκαν!

Σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθέτηση του δημάρχου Αγιάς Αντ. Γκουντάρα, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη εξασφάλισης πόρων σε μια περίοδο που οι προϋπολογισμοί των δήμων δέχονται μεγάλες περικοπές αλλά και η τοποθέτησή του για μη συμμετοχή και συνεργασία των επαγγελματιών για την πραγματοποίηση δράσεων που θα αναδείξουν τον τόπο και την περιοχή προκάλεσε «έκρηξη» από την πλευρά τους, ενώ χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση επαγγελματία που αναγκάστηκε για πολλοστή φορά να μη λειτουργήσει την επιχείρησή του εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί.

Σε ανάρτησή του ο επιχειρηματίας, δημοσιεύοντας και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, αναφέρει τα εξής:

“Περιφερειακή ανάπτυξη !!!!
Η ευθύνη βέβαια είναι αποκλειστικά δική μου, που τα πίστεψα όλα αυτά και επένδυσα κοινωνικά και επαγγελματικά.
.Και καλά να αναλάβω την δική μου ευθύνη για την επαγγελματική επένδυση (που η επιχείρησή μου μάλλον δεν θα λειτουργήσει για ακόμη μια φορά το Σ.Κ.).
Αυτό που με προβληματίζει όμως ιδιαίτερα, είναι ότι η επένδυση η κοινωνική-με μόνιμη εγκατάσταση στη βόρεια πλευρά της παραλιακής- είναι μάλλον εγκληματική υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μου (αδυναμία και σήμερα για μετάβαση στο σχολείο).
Και όλα αυτά, όταν λίγα μέτρα πιο κάτω υπάρχει έργο τεράστιας επένδυσης, αλλά και αμφίβολης μάλλον δομικής αρτιότητας και εδώ δεν υπάρχει “πέρασμα ανάγκης” για αρκετό κόσμο.
“Ας μας έχει ο Θεός γερούς να ξανανταμώσουμε….”

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ