ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Επιτέλους νίκη για την ΑΕΛ που στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL και με το Ράτκο Ντόστανιτς στον πάγκο της επικράτησε του ουραγού Πλατανιά Χανίων με 1-0, «σπάζοντας το ρόδι» για το δεύτερο γύρο και φτάνοντας τους 25 βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα.

Σε ένα κακό παιχνίδι στο παγωμένο ARENA η επανεμφάνιση του Ντέλετις συνοδεύτηκε από «χρυσό» γκολ για την ομάδα του, ενώ δεν έλειψαν και οι μουρμούρες για την αγωνιστική «φλυαρία» αλλά και την «αφλογιστία» της ομάδας.

Αγωνιστικά τώρα, η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ καταγράφηκε μόλις στο 3’, όταν ο Ρέντζας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Αγκάνοβιτς έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 20’ο Ναζλίδης μπήκε στην περιοχή ύστερα από συνεργασία με τον Μασούρα, έκανε το σουτ, αλλά ο Κλιάιτς απομάκρυνε τον κίνδυνο για να ακολουθήσει σουτ του Μασούρα που κόντραρε στην άμυνα του Πλατανιά.

Η ΑΕΛ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους φιλοξενούμενους να γίνονται απειλητικοί στο 27’, όταν ο Ενσικουλού έκανε το σουτ με το αριστερό, με το Μπόζοβιτς σε ετοιμότητα να παραχωρεί κόρνερ.

Με την ΑΕΛ να έχει μια φλύαρη υπεροχή οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, ενώ με την έναρξη της επανάληψης ο Αγκάνοβιτς μετά από ατομική ενέργεια έκανε το σουτ χωρίς να ανησυχήσει τον κίπερ του Πλατανιά, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ακούστηκαν και οι πρώτες αποδοκιμασίες στο ARENA!

Το γρίφο για τους «βυσσινί» έλυσε τελικά ο Ντέλετιτς, που στην επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του πέρασε αλλαγή στο 46’ και στο 69’, μετά από εξαιρετικό ένα-δύο με το Ναζλίδη, έκανε το πλασέ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κλιάιτς για το 1-0!

Με την κερκίδα να «φωνάζει» για περίπτωση πέναλτι 3’ λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, στο 90’ ο Νέλετιτς απείλησε και πάλι την εστία του Πλατανιά με τον τερματοφύλακα της ομάδας των Χανίων να απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ νέα φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές είχαμε και στο 93’ με τον κίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει και πάλι σε κόρνερ!

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «βυσσινί» να πανηγυρίζουν τη νίκη και τους απογοητευμένους παίκτες του Πλατανιά να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς τον υποβιβασμό.

ΑΕΛ (Ρ. Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (46’ Ντέλετιτς), Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (62’ Περόνε), Αγκάνοβιτς, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης (75’ Λεοζίνιο).

Πλατανιάς Χανίων (Γ. Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Νίλι, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι (λ.τ. 54’ Στανισάβλιεβιτς), Στάμου (74’ Ουντότζι), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Πλιάτσικας, Ενσικουλού, Πετρόπουλος (83’ Κασάλιτσα).

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ