ΟΡΙΑΚΗ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιοι στη ΔΕΥΑΛ καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έφεραν σε οριακή κατάσταση τη στάθμη του Πηνειού ακόμη και μέσα στη Λάρισα.

Η στάθμη του ποταμού βρίσκεται ήδη στα 4,6 μέτρα, υπολείποντας μόλις 0,40 εκατοστά του ορίου επιφυλακής που είναι τα 5 μέτρα, ενώ οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου αν χρειαστεί να κλείσουν τα θυροφράγματα προκειμένου να μην παρουσιαστούν πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη.

«Τα δίκτυά μας ανταποκρίνονται πλήρως και προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, βρισκόμαστε σε επιφυλακή αλλά σε καμία περίπτωση σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η στάθμη παραμένει ψηλά αλλά σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», δήλωσε στο paidis.com ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΛ Δ. Σαβοργινάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Σαβοργινάκη το φαινόμενο παρακολουθείται στενά από τις υπηρεσίες, ενώ ενδεικτικό του μεγάλου όγκου νερού που «κατέβασε» το ποτάμι λόγω των βροχοπτώσεων είναι το γεγονός πως από χθες μέχρι και σήμερα η στάθμη του Πηνειού ανέβηκε κατά 40 πόντους, για να σταθεροποιηθεί στα 4,6 μέτρα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ