ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Β’ ΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ Χρ. Καπετάνου

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει τη χαριστική βολή στις υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης του Ν. Λάρισας με την προτεινόμενη συγχώνευση των δύο Δ.Ο.Υ., που έχουν απομείνει στο Νομό μας, με παράλληλη αποδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού τους κατά 33 θέσεις εργασίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του Νομού, καθώς επίσης, και τον τεράστιο όγκο εργασίας με τον οποίο είναι πλέον επιφορτισμένες οι δύο ήδη υποστελεχωμένες Δ.Ο.Υ.  του Ν. Λάρισας, είναι βέβαιο ότι η προτεινόμενη ενοποίησή τους ως μοναδικό άμεσο αποτέλεσμα θα επιφέρει την επιδείνωση της ταλαιπωρίας που υφίστανται καθημερινά οι συμπολίτες μας που συναλλάσσονται με αυτές και την αναπόφευκτη περιέλευση σε απόγνωση των υπαλλήλων που θα κληθούν να ανταπεξέλθουν σε ένα δυσανάλογο όγκο εργασίας υπό τρομερά αντίξοες συνθήκες.

Προβαίνουμε στις παραπάνω παρατηρήσεις, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαστε, τουλάχιστον ιδεοληπτικά, αντίθετοι στις συγχωνεύσεις υπηρεσιών, αρκεί οι σχετικές διαδικασίες να υλοποιούνται με ορθολογικό σχεδιασμό και προγραμματισμό, συμβάλλοντας στο ευρύτερο καλό, μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα, επιτυγχάνοντας τη βελτιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και τέλος, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς και βιώσιμες συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους.

Μια κυβέρνηση που υπουργοί της λαμβάνουν επίδομα 12.ΟΟΟ ευρώ με φορολογικά τεχνάσματα, για να πληρώσουν το ενοίκιό τους ως δήθεν οικονομικά ανήμποροι, όπως η κ.Αντωνοπούλου, οφείλει τουλάχιστον σε τέτοιας σοβαρότητας ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη, να δείχνει κοινωνική ευαισθησία και όχι ιδεοληπτική αριστερή αναλγησία.

Κύριοι της κυβέρνησης, επανεξετάστε άμεσα το ζήτημα του προτεινόμενου κλεισίματος της Β’ ΔΟΥ Λάρισας,  γιατί αν εμμείνετε στην απόφασή σας, αυτό θα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στην κοινωνία του Νομού Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ