ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗ Β/ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι ενστάσεις των Παρεμβάσεων για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε

Στην σύνταξη των πινάκων Β’ και Γ’ όπου αποτυπώνονται τα κενά και τα πλεονάσματα των εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος, επικύρωσε σήμερα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με κατά πλειοψηφία απόφαση αφού ο αιρετός των Παρεμβάσεων διαφώνησε και αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

Για να δείτε τα κενά σύμφωνα με τον πίνακα Γ πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα κενά σύμφωνα με τον πίνακα Β πατήστε ΕΔΩ

Οι αιρετοί των Παρεμβάσεων – Συνεργαζόμενοι

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

Συνεδρίασε σήμερα το Υ.Σ για τον έλεγχο και επικύρωση των πινάκων Α καθώς και την σύνταξη των πινάκων Β και Γ όπου αποτυπώνονται τα κενά και τα πλεονάσματα των εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος.

Η διαδικασία σύνταξης των πινάκων είναι αποτέλεσμα ενός βαθιά αντιπαιδαγωγικού τρόπου υπολογισμού,  αφού η εγκύκλιος για τα οργανικά κενά και πλεονάσματα του Υπουργείου Παιδείας για το σχ. έτος 2018-2019 είναι ευθυγραμμισμένη σε ακόμη πιο προχωρημένο βαθμό με την εφαρμογή των μνημονίων και των οδηγιών του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση. Είναι η πολιτική που επιβάλλει την πλήρη κινητικότητα και ευελιξία του προσωπικού, το παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και της νέας γενιάς με την προωθούμενη συγχώνευση ειδικοτήτων και σχολικών μονάδων, το 30ωρο υποχρεωτικής παραμονής στα σχολεία στα πλαίσια των ψηφισμένων προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης.  Όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος για τον μέγιστο αριθμό μαθητών στα τμήματα της γενικής παιδείας, των κατευθύνσεων, των  τομέων και των εργαστηρίων στα ΕΠΑΛ.

Το Υπουργείο, προσχηματικά επικαλείται τον έγκαιρο προγραμματισμό των μεταθέσεων.  Στην πραγματικότητα στοχεύει στην απόρριψη χιλιάδων αιτήσεων μετάθεσης που σε συνδυασμό με τις ανύπαρκτες μεταθέσεις της περσινής χρονιάς οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που παραμένουν εγκλωβισμένοι μακριά από τις οικογένειες τους για χρόνια, θα οδηγήσει στην εργασιακή ανασφάλεια το νέο στρατό των οργανικά υπεράριθμων, θα απομακρύνει ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα απόκτησης οργανικής στους χιλιάδες συναδέλφους που παραμένουν για χρόνια στο απαράδεκτο καθεστώς εκβιασμού της διάθεσης ΠΥΣΔΕ.

Επιπλέον το υπουργείο παιδείας παρακάμπτει το Υ.Σ όταν στον πίνακα Γ η στήλη «εκτίμηση ΠΥΣΔΕ» έχει προσχηματικό χαρακτήρα αφού την πρόταση προς το υπουργείο κάνει ο Περιφερειακός Διευθυντής.

Με όλα τα παραπάνω συνάδελφοι είναι κατανοητό ότι δεν δεχτήκαμε να νομιμοποιήσουμε τους πίνακες που βγήκαν με την παραπάνω διαδικασία. Καταγγείλαμε τις μεθοδεύσεις του υπουργείου παιδείας δεν νομιμοποιήσαμε με την ψήφο μας και δεν υπογράψαμε τους  πίνακες των κενών – πλεονασμάτων. Μείναμε στην συνεδρίαση για να ελέγχουμε την διαδικασία και να μεταφέρουμε στους συναδέλφους τα στοιχεία των πινάκων Α, Β και Γ για να γνωρίζουν που, πως, σε ποιες ειδικότητες και σε ποια σχολεία δόθηκαν τα κενά ή πλεονάσματα

Τα κενά για τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης έχουν ως εξής:

ΠΕ01 ΘΕΟΛΟΓΟΙ -1

ΠΕ02 ΦΙΛΌΛΟΓΟΙ -4

ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ -2

ΠΕ0401 ΦΥΣΙΚΟΙ -1

ΠΕ0402 ΧΗΜΙΚΟΙ -1

ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ -1

ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ -1

Κοντελές Δημήτρης, Τακτικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας, Ρεμπάπης Παναγιώτης Αναπληρωματικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ