ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ Κ.Γ. ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νέα αίτηση μεταγωγής του απεργού πείνας και δίψας

Παρέμβαση αλληλεγγύης στον 29χρονο κρατούμενο των φυλακών Λάρισας Κ.Γ που συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι αλληλέγγυοι μοίρασαν κείμενο με τις θέσεις τους, πέταξαν τρικάκια και ανέβασαν πανό στην είσοδο του Μεγάρου των δικηγόρων, ενώ σε σύντομη συνομιλία τους με την πρόεδρο του ΔΣΛ Ν. Μπασδέκη εξέφρασαν τη στήριξή τους στο αίτημα του κρατουμένου αλλά και την αντίθεσή τους στο νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με διανομή του κειμένου και σε περαστικούς, ενώ τρικάκια ρίχτηκαν και στην είσοδο των γραφείων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας ο κρατούμενος απεργός πείνας και δίψας κατέθεσε ήδη από τη Δευτέρα 26/2 νέα αίτηση στη γραμματεία των φυλακών Λάρισας για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, η οποία στάλθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) του υπουργείου Δικαιοσύνης, ωστόσο παρά τις σχετικές δεσμεύσεις μετά και την πρόσφατη εξέγερση στις φυλακές του Κορυδαλλού η ΚΕΜ δεν έχει προχωρήσει σε νέα συνεδρίαση.

Η επιβαρυμένη υγεία του κρατουμένου, που ήδη παρουσιάζει αδυναμία και λιποθυμικά επεισόδια μετά από μία περίπου εβδομάδα απεργία πείνας και τρεις μέρες απεργία δίψας, καθιστά επιβεβλημένη την επίσπευση της εξέτασης του αιτήματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση της ΚΕΜ τοποθετείται προς το τέλος της εβδομάδας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ