ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Λάρισας καλεί τις γυναίκες μέλη του, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που  οργανώνει την Τρίτη 6 Μάρτη 2018 και ώρα 6.00 το απόγευμα σε αίθουσα του Ξενοδοχείου ΜΕΤΡΟΠΟΛ ( 6ος Όροφος) Πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας,

για να τιμήσει την 8η Μάρτη Παγκόσμια ημέρα πάλης για τα δικαιώματα των Γυναικών.

Η μέρα αυτή έχει τις ρίζες της βαθιά στην ιστορία του εργατικού κινήματος. Η 2η Διεθνής Συνδιάσκεψη των σοσιαλιστριών γυναικών, που έγινε στην Κοπεγχάγη το 1910, καθιέρωσε, μετά από πρόταση της γερμανίδας Κλάρας Τσέτκιν, επιφανούς στελέχους του διεθνούς εργατικού επαναστατικού κινήματος, τη μέρα αυτή ως Διεθνή μέρα της Γυναίκας για τα δικαιώματά της, αφού στις 8 Μάρτη του 1857, οι εργάτριες στα υφαντουργεία και στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, που δούλευαν κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες, 16 ώρες τη μέρα, με μισθούς πολύ μικρότερους από των ανδρών συναδέλφων τους  κατέβηκαν σε απεργία και μεγάλες διαδηλώσεις διεκδικώντας μείωση των ωρών εργασίας στις 10 ώρες, φωτεινές και υγιεινές αίθουσες εργασίας, μεροκάματα ίσα με των ανδρών συναδέλφων τους. Για  πρώτη φορά μπήκαν στην πρώτη γραμμή τα ζητήματα κατά της ταξικής εκμετάλλευσης και κατά της ανισοτιμίας ανδρών γυναικών.

Διεκδικούμε και σήμερα τα οικονομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα , για να ανοίξει επιτέλους ένας άλλος δρόμος οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης, χωρίς εκμετάλλευση, ανεργία, φτώχεια, πολέμους  και προσφυγιά. Για να μπορέσουμε εμείς και οι επόμενες γενιές γυναικών και ανδρών της εργατικής τάξης, να απολαύσουμε τα αποτελέσματα της επιστήμης και της σύγχρονης τεχνολογίας, της παραγωγικότητας της εργασίας, των μεγάλων πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της Χώρας μας. Για να καταργηθεί και η διπλή ανισοτιμία των γυναικών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ