ΑΥΡΙΟ Η ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΤΟ 2015 ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας η έφεση που άσκησε ο δράστης που έσυρε με το αυτοκίνητό του και σκότωσε σκύλο στο Μακρυχώρι Λάρισας το 2015 και ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 18μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή και πρόστιμο 5.000€

ενώ του έχει ήδη επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 €.

Με αφορμή την εκδίκαση της έφεσης οι Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας που επιχείρησαν να σώσουν το ζώο και έφεραν στην επιφάνεια την ενέργεια του καυταδικασθέντα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν τα εξής:

“Ζητάμε να μας στηρίξετε μας με την παρουσία σας.

Στις 11 Ιουλίου 2015 ο Γιώργος Τ. έδεσε από την ουρά ένα σκύλο και τον έσυρε στην άσφαλτο. Ο σκύλος ήταν 10 ετών κι έκανε το λάθος να το σκάσει από την αυλή του. Όταν τον βρήκαμε τα κόκαλά του ήταν τσακισμένα και το δέρμα του είχε ξεκολλήσει στα σημεία που σερνόταν στην άσφαλτο. Τον εντοπίσαμε πεταμένο σε μια χωματερή να ασθμαίνει κάτω από τον καυτό ήλιο.

Αλλά ήταν πολύ αργά.

Ο σκύλος ξεψύχησε στο κτηνιατρείο. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ όσα συνέβησαν. Η ψυχούλα έτρεμε στα χέρια μας και προσπαθούσε να πάρει ανάσα κι η απόσταση μέχρι την κλινική φαινόταν ξαφνικά ατέλειωτη. Πριν κλείσει τα μάτια του για πάντα σήκωσε το κεφάλι και μας κοίταξε. Ένα βλέμμα που δε θα ξεχάσουμε ποτέ. Κι αυτό το γιατί -γιατί να υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι ανάμεσά μας- μας βασανίζει ακόμη.

Ένα χρόνο μετά το περιστατικό έγινε το δικαστήριο. Ο “κύριος” εμφανίστηκε και δήλωσε ότι το ζώο ήταν νεκρό γι’ αυτό και το έσερνε στη χωματερή. Κάτι που δεν ισχύει γιατί το βρήκαμε ζωντανό. Γιατί ο αυτόπτης μάρτυρας που μας ειδοποίησε, το είδε και το άκουσε να ουρλιάζει. Όταν οι δικαστές τον ρώτησαν τι συνέβη, ο δράστης δήλωσε ότι ο σκύλος επιτέθηκε στην κόρη του και τον χτύπησε με ένα λοστό στο κεφάλι για να τον ξεκάνει. Η υποτιθέμενη επίθεση όμως δεν αποδείχτηκε ποτέ, καθώς η κόρη δεν μεταφέρθηκε ποτέ στο νοσοκομείο για ιατρική γνωμάτευση που θα μπορούσε να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του (όχι ότι θα δικαιολογούσε το έγκλημα, απλά θα του έδινε βάσιμο κίνητρο) – αντιθέτως, από ότι μάθαμε ο σκύλος ήταν φιλικός με όλους, συναναστρεφόταν συνεχώς με παιδιά και δεν είχε δείξει ποτέ στοιχεία επιθετικότητας.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος. Η αστυνομία του επέβαλλε πρόστιμο 30.000€ και το δικαστήριο 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή 3 ετών και 5.000€ επιπλέον.

Και τώρα ο εφιάλτης επιστρέφει.

Ο άνθρωπος που δε δίστασε να βασανίζει ένα ζώο ζωντανό ΤΟΛΜΗΣΕ να κάνει έφεση. Και θα εμφανιστεί στο δικαστήριο να υποστηρίξει τι; Ότι μετάνιωσε και πρέπει να πληρώσει λιγότερα; Αυτό φαίνεται τον πονάει. Όταν άφηνε κομμάτια του σκύλου πάνω στην άσφαλτο, όλα ήταν καλά. Όταν πατούσε το γκάζι την ώρα που τα κόκαλα του ζώου έσπαζαν σε όλα και πιο μικρά κομματάκια, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Παρακαλούμε υποστηρίξτε μας. ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/02. Να του δείξουμε ότι οι κάτοικοι της Λάρισας καταδικάζουν αυτές τις αισχρές πράξεις. Να του δείξουμε ότι είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ να κάνει έφεση ενώ είναι ένοχος. Και επιτέλους, να δείξουμε σε όλους ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ σε όλους όσοι βασανίζουν και θανατώνουν ζώα.

Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι σπάνια σταματούν εκεί”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ