Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΕΣΠΟΖΟΥΖΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ

«Ως σοσιαλιστές και δημοκράτες έχουμε χρέος να καταλάβουμε εκ νέου θέση στην πολιτική ζωή της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων στη χθεσινοβραδινή του ομιλία στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών του Κινήματος

βρέθηκε στη Λάρισα παρουσιάζοντας τις θέσεις του ενόψει του συνεδρίου.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε ολομέτωπη επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ κατηγορώντας τους πως «κρύφτηκαν πίσω από το αφήγημα των μνημονίων», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως επιδιώκουν ένα πολωτικό κλίμα που διχάζει τον ελληνικό λαό.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει με το μέρος της το διεθνές δίκαιο. Έχει συμμάχους, εταίρους, άρτια αμυντική ικανότητα και κατά συνέπεια διάφορες επιλογές για το πως να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση», τόνισε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στα Σκόπια αλλά και τη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο, ενώ έκλεισε την ομιλία του ζητώντας τη συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου για την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό.

ΕΠΑΦΕΣ ΣΕ ΑΤΑ-ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Σειρά επαφών στο ΑΤΑ και το Δημαρχείο της Λάρισας πραγματοποιησε στο πλαίσιο επίσκεψής του στην πόλη ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και στελέχη της δημοτικής αρχής, ενώ στη συνάντηση συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και θέματα που αφορούν στον Δήμο Λαρισαίων.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων παρουσίασε στον πρώην πρωθυπουργό τις βασικές προτεραιότητες και το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τις πολυεπίπεδες παρεμβάσεις στην πόλη, ενώ στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και στο εγχείρημα της Συμπαράταξης Λαρισαίων.

Τον κ. Παπανδρέου συνόδευαν στην επίσκεψη ο βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Κ. Μπαργιώτας, ο πρώην υπουργός και βουλευτής κ. Φιλ. Σαχινίδης και στελέχη του Κινήματος, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Τάχος, οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης, Δημ. Δεληγιάννης και Γ. Ζαούτσος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θωμ. Δαούλας, Θ. Καφφές και Ντ. Τσιαούσης.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ επισκέφθηκε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, ενώ σε σύντομες δηλώσεις του στου δημοσιογράφους  έστειλε μήνυμα προς όλους πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που κινείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα ειρήνης που θέλει να κινείται μέσα στο πλαίσιο και στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλες τις πλευρές. Παράλληλα όμως για να υπάρξει αυτή η ειρήνη, πρέπει να υπάρξει και η δύναμη αποτροπής. Είμαστε ευγνώμονες για όσους υπηρετούν στην Π.Α αντιμετωπίζοντας καθημερινά παραβάσεις και παραβιάσεις», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ ΟΜΙΛΙΑΣ: ert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ