Η ΠΥΛ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΜΑΝΤΡΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ολοκληρώθηκαν οι αντλήσεις στα παράλια-Επέμβαση και στο Ομορφοχώρι

Τρομαγμένη αλλά καλά στην υγεία της απομακρύνθηκε από μαντρί που διατηρούσε σε συνοικία της Λάρισας ηλικιωμένη, που ζήτησε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η ηλικιωμένη διατηρούσε μαντρί στη συνοικία του Αγίου Θωμά, πίσω από τα “Lidl”, ωστόσο η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών ανέβασε τη στάθμη του νερού με αποτέλεσμα να εγκλωβισθεί στην προσπάθειά της να φροντίσει τα λιγοστά ζώα της.

Άνδρες της ΠΥΛ έσπευσαν στην περιοχή απεγκλωβίζοντας την ηλικιωμένη και απομακρύνοντας τα 5 γίδια της, ενώ αργότερα ολοκληρώθηκε και η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκαν οι αντλήσεις υδάτων σε σπίτια, αποθήκες και υπόγεια στα παράλια του δήμου Αγιάς, ενώ η επέμβαση της ΠΥΛ χρειάστηκε και για την άντληση υδάτων σε υπόγειο στο Ομορφοχώρι Λάρισας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Εν τω μεταξύ προβληματική παρέμεινε η λειτουργία σε σχολεία του νομού, καθώς λόγω της κακοκαιρίας κλειστό παραμένει με απόφαση του δήμου Αγιάς το σχολείο Στομίου, ενώ κανονικά λειτούργησε σήμερα το γυμνάσιο-λύκειο Πυργετού που χθες διέκοψε τη λειτουργία του λόγω διακοπής ρεύματος.

Η μη προσέλευση των μαθητών λόγω της κακοκαιρίας που «χτύπησε» τα παράλια του νομού, αλλά και η διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή οδήγησε σε κλείσιμο του γυμνασίου-λυκείου Πυργετού.

Από το πρωί της Δευτέρας μαθητές από Καρίτσα, Στόμιο, Ομόλιο, Κουλούρα, Παλαιόπυργο, Μεσάγγαλα και Αιγάνη που φοιτούν στο σχολείο του Πυργετού δεν κατέστη δυνατόν να φτάσουν στο σχολείο, δηλώνοντας αδυναμίας προσέλευσης λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στα παράλια, ενώ «επεισοδιακά» και σε παγωμένες αίθουσες ξεκίνησε το μάθημα για τους υπόλοιπους, εξαιτίας προβλήματος που παρουσιάστηκε στη θέρμανση.

Με τη συνδρομή του δήμου το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε άμεσα, ωστόσο λίγο αργότερα σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος που έθεσε τελικά… νοκ άουτ το σχολείο!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πυργετός ηλεκτροδοτήθηκε για λίγο μία ώρα αργότερα για να προκύψει νέα διακοπή ρεύματος γύρω στις 12 το μεσημέρι, ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ κατάφεραν μετά από ώρα να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.

Το σχολείο του Πυργετού λειτούργησε σήμερα κανονικά, αν και χωρίς να προσέλθουν μαθητές από την Καρίτσα και την Αιγάνη, που δήλωσαν αδυναμία μετακίνησης, αφού το λεωφορείο που τους μεταφέρει δεν προσέγγισε και σήμερα τα παράλια.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ