ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ» ΠΗΝΕΙΟ

Ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο-Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η αυτοψία

Σε επιφυλακή διαρκείας παραμένει η ΔΕΥΑΛ για τον «φουσκωμένο» Πηνειό, ενώ με την ολοκλήρωση της αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην εσωτερική και την εξωτερική κοίτη του ποταμού και την τάφρο Ι1 από κλιμάκιο με επικεφαλής το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη διαπιστώθηκε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Σε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας ο δήμαρχος Λαρισαίων υπογράμμισε πως όπως προέκυψε από την αυτοψία, μετά και το κλείσιμο των θυροφραγμάτων, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη με τις υπηρεσίες να παραμένουν σε επιφυλακή.

Σημειώνεται πως η στάθμη του Πηνειού έφτασε τα 5,40 μέτρα, με τα δίκτυα της ΔΕΥΑΛ ωστόσο να ανταποκρίνονται πλήρως, ενώ όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του Δ.Σ ο κ. Καλογιάννης «πρόκειται για πρωτόγνωρα φαινόμενα που η πόλη είχε να δει εδώ και 15 χρόνια».

Αποδίδοντας τα εύσημα για τις υποδομές της πόλης ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγωνία του για την κλιματική αλλαγή, ενώ όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η στάθμη του νερού στην περιοχή Κεραμίδι έχει πέσει κατά 15 εκ. περίπου, ενώ η εξέλιξη της βραδιάς σε συνδυασμό με τη διακοπή της βροχόπτωσης στα ορεινά αναμένεται να δώσει μείωση της στάθμης του Πηνειού τις επόμενες ώρες.

Σημειώνεται πως στη σημερινή αυτοψία σε σημεία του ποταμού που διέρχονται του αστικού ιστού μετείχαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θ. Καφφές και ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Δ. Σαββοργινάκης.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ