ΔΙΚΗ KORIOPOLIS: ΈΝΟΧΟΙ ΜΠΕΟΣ, ΚΟΜΠΟΤΗΣ, ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ, ΜΠΑΚΟΣ, ΑΒΡΑΑΜ, ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ!

Πέρασαν επτά χρόνια από την αποκάλυψη του σκανδάλου στημένων αγώνων “Koriopolis” και πλέον έφτασε η ώρα των οριστικών αποφάσεων για τους 84 κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων -μετά από μια τρίωρη διαδικασία- αποφάσισε την ενοχή των Αχιλλέα Μπέου, Γιάννη Κομπότη, Γιώργου Μποροβήλου, Δημήτρη Μπάκου, Αβραάμ Παπαδόπουλου και Κώστα Μενδρινού.

Αθώοι κρίθηκαν οι: Μιχάλης Κουντούρης, Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης και Νίκος Πηρούνιας

Να αναφέρουμε πως πριν την εκδίκαση η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της «συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα», κάτι το οποίο δεν έκανε δεκτό το δικαστήριο.

Η πλειοψηφία των αδικημάτων για τα οποία έχουν καταδικαστεί οι κατηγορούμενοι είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο Αχιλλέας Μπέος  κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος στα ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) αλλά και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Ο Γιάννης Κομπότης -μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού- κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4

Οι Γιώργος Μποροβήλος (πρόεδρος Αστέρα Τρίπολης) – Δημήτρης Μπάκος ( ο εκ των μεγαλομετόχων των Αρκάδων) κρίθηκαν ένοχοι για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στα ματς: Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης.

Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός κρίθηκαν ένοχοι για παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Ο Γιώργος Τσακογιάννης -τότε πρόεδρος της Ηλιούπολης- κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή. Τα ματς για τα οποία κατηγορήθηκε για χειραγώγηση είναι τα εξής: Ηλιούπολη-Εθνικός, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας.

Ο Νίκος Παντέλης  (προπονητής) κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία στα: Ηλιούπολη-Εθνικός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

O Άγγελος Τραυλός κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’εξακολούθηση.

O Γιάννης Παπαδόπουλος κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, ο Μιχάλης Νικολόπουλος, για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και ο Μιχάλης Νικολόπουλος για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Μέσα στην ημέρα θα γίνουν γνωστές οι ποινές για τους ενόχους και φυσικά θα ακολουθήσουν οι εφέσεις που θα καταθέσουν όλες οι πλευρές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ