ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Τοποθέτηση του δημάρχου για τις χειμερινές απορροές

Ενθαρρυντικά δείχνουν να είναι τα μηνύματα αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει από το πρωί ο Πηνειός, αφού παρά τη νέα χθεσινοβραδινή βροχόπτωση τα νερά φαίνεται πως υποχωρούν σταδιακά από το πρωί της Τετάρτης.

Με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΛ να βρίσκονται πάντα σε επιφυλακή, αφού παρά τις αρχικά αισιόδοξες προβλέψεις η νέα βροχόπτωση ανέβασε τη στάθμη τα μεσάνυχτα της Τρίτης στα 5,50 μέτρα, οι σημερινές καιρικές συνθήκες ευνόησαν ώστε η στάθμη του νερού να υποχωρήσει στα 5,10 μέτρα περίπου, με περαιτέρω μειωτική τάση.

Σημειώνεται πως τα θυροφράγματα παραμένουν κλειστά και αναμένεται να ανοίξουν όταν τα νερά υποχωρήσουν ασφαλώς και κάτω από το όριο επιφυλακής των 5 μέτρων, ενώ στην πόλη της Λάρισας δεν αντιμετωπίστηκαν προβλήματα (ελάχιστα περιστατικά σε Αγ. Θωμά, Τούμπα και Ν. Σμύρνη), με το δίκτυο να ανταποκρίνεται παρά το μεγάλο όγκο νερού που δέχτηκε.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των δικτύων αλλά και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θ. Καφφές μιλώντας στο paidis.com τόνισε πως ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από μετρήσεις στο Κεραμίδι, με τα νερά να δείχνουν να υποχωρούν σταδιακά, ενώ επανέλαβε πως «τα θυροφράγματα θα ανοίξουν όταν το νερό πέσει από τα 5 μέτρα, με την κατάσταση να δείχνει να εκτονώνεται».

Εξάλλου αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, ο οποίος ενημερώνοντας το σώμα για τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των χειμερινών απορροών.

«Είναι ηλίου φαεινότερο πως αντί να μιλάμε για Αχελώους-και καλά κάνουμε και μιλάμε-έχουμε υποχρέωση να δούμε το ζήτημα των χειμερινών απορροών. Είναι δραματικό τέτοιες ποσότητες νερού, που θα μπορούσαν να γεμίσουν φράγματα και φράγματα, να φεύγουν καταλήγοντας στη θάλασσα», έθεσε τον προβληματισμό ο δήμαρχος Λαρισαίων, μα και μια άποψη που συζητήθηκε πολύ στην πόλη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ