ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αγροτική σύσκεψη με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς και Δαμασίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο του Τυρνάβου παρουσία και του προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδα, με στόχο να αναδειχθούν για μια ακόμη φορά τα αιτήματα

και να συναποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Το συντονισμό της σημερινής εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος του Α.Σ. Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής.

Εισήγηση έκανε ο αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δαμασίου Γ. Γκανάς ο οποίος περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση των αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής εξαιτίας της αδυναμίας του ΕΛΓΑ να αποζημιώσει σωστά την παραγωγή τους αλλά και των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν με τα προγράμματα ΠΣΕΑ.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του Α.Σ. Αργυροπουλίου – Λυγαριάς Κ. Χατζής στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ροδακινοκαλλιέργειας υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει κοινό μέτωπο με τους αγρότες άλλων ροδακινοπαραγωγικών περιοχών της χώρας, ώστε από κοινού να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για την απώλεια εσόδων που προκαλεί στην καλλιέργεια το εμπάργκο στη Ρωσία.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρούδας επιχείρησε να κωδικοποιήσει τα αποτελέσματα της πρόσφατης κινητοποίησης λέγοντας ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, ενώ κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Τσικριτσής κάλεσε τους συναδέλφους του να πάρουν μαζικά μέρος στον αγωνιστικό εορτασμό του Κιλελέρ την Κυριακή 11 Μαρτίου στο χώρο της θυσίας των ηρωικών κολίγων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ