Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΧΡΩΣΤΑ 190.000€ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» Γιώργου Μανώλη

Είναι γνωστό και πανθομολογούμενο, πλέον, ότι η «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ», στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, αντιπολιτεύεται την παρούσα δημοτική Αρχή με σθένος και με μια εδραία επιχειρηματολογία, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτού του ρόλου μας, θέλουμε να κάνουμε γνωστό στους δημότες μας και στο ευρύ κοινό ότι σε πρόσφατη ερώτησή  μας, στους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του δήμου Τεμπών, τι οφείλουν στη ΔΕΗ από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τα σχολεία της Α΄/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης του δήμου μας, η απάντηση ήταν αποκαρδιωτική. Το συνολικό ποσό που οφείλουν φτάνει τις εκατόν ενενήντα χιλιάδες ευρώ (190.000,00 €).

Σε ερώτησή μας στη συνέχεια πως θα αντιμετωπίσουν το χρέος αυτό, δεν λάβαμε καμία απάντηση ή μάλλον για να μην τους αδικήσουμε, κάτι ψέλλισαν που μόνο αυτοί κατάλαβαν.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια, από την προεκλογική περίοδο του 2014, όπου  ο δήμαρχος κ. Κολλάτος, στις προεκλογικές του ομιλίες αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του δήμου, ανέφερε μεταξύ άλλων…. «παρά τις μεγάλες αλλαγές, τις τεράστιες δυσκολίες, τα σοβαρά προβλήματα, καταφέραμε………………να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου». Και ερωτώ αν το ανωτέρω χρέος είναι νοικοκύρεμα; τότε έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων και της πραγματικότητας.

Η δημοτική αυτή Αρχή, είναι θορυβωδώς ασύνετη και ανίκανη, οδηγούν τον Δήμο με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία. Δεν είναι μόνο το παραπάνω χρέος είναι και το χρέος της ΔΕΥΑΤ προς το δήμο που πλησιάζει το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000,00 €) και τα ατιμολόγητα χρέη, αγνώστου ύψους, στους επαγγελματίες της περιοχής του δήμου μας και όχι μόνο.

Δεν φτάνουν μόνα αυτά, για να παρουσιάσουν έργο ετοιμάζουν την δανειοδότηση από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ύψους ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.500.000,00 €), για να αντικαταστήσουν τα φωτιστικά σώματα του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά LED.

Λοιπόν ζητάμε από τη δημοτική αρχή του κ. Κολλάτου, πρώτον να κινήσει άμεσα τη διαδικασία, απόδοσης ευθυνών για το  χρέος των σχολικών μονάδων του δήμου μας προς τη ΔΕΗ,  δεύτερον να προβεί στην άμεση εξόφληση  του, τρίτον να εξοφλήσει εντός μηνός η ΔΕΥΑΤ (Πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Κολλάτος) το χρέος προς το δήμο Τεμπών  και με τα χρήματα αυτά να αρχίσει άμεσα την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων του δημοτικού φωτισμού με LED και  τέταρτον λέμε όχι στις εύκολες λύσεις του δανεισμού, που υποθηκεύουν το μέλλον του Δήμου και των συνδημοτών μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ