ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Ο ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ Κ.Γ.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκε το απόγευμα ο 29χρονος κρατούμενος Κ.Γ, που συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας ο εξασθενημένος κρατούμενος, που πλέον ζυγίζει γύρω στα 55 κιλά, υπέστη νέο λιποθυμικό επεισόδιο στο κελί του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο εφημερεύον νοσοκομείο, ενώ κατά τη μεταφορά του στο ΠΓΝΛ αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τις φυλακές.

Σύμφωνα εξάλλου με τα όσα έγιναν γνωστά πληρεξούσιος δικηγόρος του κρατούμενου μετέβη το πρωί στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να επιδιώξει ολιγόλεπτη συνάντηση με το Γ. Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, αρμόδιο για τη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών Ευτ. Φυτράκη, επιδιώκοντας να πιέσει για τη σύγκλιση της ΚΕΜ λόγω της κατάστασης του κρατουμένου.

Παρά την προσπάθεια η πόρτα του κ. Φυτράκη παρέμεινε κλειστή για το συνήγορο, αφού στο επιβαρυμένο και πιεστικό πρόγραμμα του κ. γενικού δεν βρέθηκαν ελάχιστα λεπτά για συνάντησή του με το δικηγόρο!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ