ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ

Η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στον πρώην ιδιοκτήτη της Ηλιούπολης, Γιώργο Τσακογιάννη (10 χρόνια και 10 μήνες και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ). Το Δικαστήριο χορήγησε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση του Γιώργου Τσακογιαννη, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο με την καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρος της εμφάνισης μία φορά το μήνα στην Αστυνομία και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ποινές καθείρξεως και χρηματικές ποινές επιβλήθηκαν στους περισσότερους καταδικασθέντες για ξέπλυμα. Στους υπολοίπους καταδικασθέντες για διάφορα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης (κατά περίπτωση μετατρέψιμες ή με τριετή αναστολή) με τη μικρότερη να ξεκινά από τους 5 μήνες.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις, επιβάλλοντας κατά περίπτωση περιοριστικούς όρους σε όσους καταδικάσθηκαν με ποινή κάθειρξης.Συνολικά από τους 84 κατηγορουμένους καταδικάσθηκαν οι 58, με ποινές κάθειρξης να έχουν επιβληθει σε 10 άτομα.

Στον Αχιλλέα Μπέο, πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκιση τεσσάρων ετών (εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα).«Μετά από δεκαέξι μήνες ακροαματικής διαδικασίας, σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε αθώο τον Αχιλλέα Μπέο για όλες τις Κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται και για το μεγαλύτερο μέρος των πλημμεληματικών πράξεων.

Έμεινε ένα πολύ μικρό «αγκάθι και είμαστε βέβαιοι,ότι στον δεύτερο βαθμό θα υπάρξει πλήρης δικαίωση του έχοντας πίστη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Είμαστε δε υπερήφανοι που εκπροσωπήσαμε τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο» τόνισαν μετά την έκδοση της απόφασης οι δικηγόροι του Αχιλλέα Μπέου, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος!  Ευθύμιος Ναυρίδης και Δημήτριος Ρίζος.

Επίσης, το Δικαστήριο επέβαλε στο Γιώργο Μποροβήλο, πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης, ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή. Την ίδια ποινή επέβαλε και στον Δημήτρη Μπάκο, ιδιοκτήτη του Αστέρα Τριπόλης. Στον πρώην μεγαλομέτοχο του Λεβαδειακού, Ιωάννη Κομπότη, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή και η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ