“ΦΡΟΥΡΙΟ” ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ Κ.Γ.

Εμποδίστηκε η είσοδος σε αλληλέγγυους

Αναστάτωση αλλά και προσωρινή ένταση προκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης η μεταφορά του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας Κ.Γ στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας μετά από σοβαρό λιποθυμικό επεισόδιο στις φυλακές Λάρισας.

Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και ανδρών της Ασφάλειας συνοδεία ανδρών της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και η παρουσία αλληλέγγυων, στους οποίους τελικά απαγορεύτηκε η είσοδος, αναστάτωσαν για ώρα την είσοδο του νοσοκομείου, ενώ αποσβολωμένοι συνοδοί ασθενών που έτυχε να κινούνται στο χώρο του ΠΓΝΛ έγιναν μάρτυρες διαξιφισμών αλλά και εξακρίβωσης στοιχείων, μη κρύβοντας την ανησυχία τους για τα όσα συνέβαιναν.

Οι αλληλέγγυοι υποχώρησαν προς το απέναντι κτίριο της Βιοχημείας φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης προς τον κρατούμενο, ο οποίος παρέμεινε φρουρούμενος στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και περαιτέρω εξετάσεις, με τους αλληλέγγυους να αποχωρούν αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κρατούμενος εμφανίζεται ιδιαίτερα καταβεβλημένος, με αστάθεια και έντονες ζαλάδες, ενώ πλέον ζυγίζει μόλις 55 κιλά εξαιτίας της απεργίας πείνας.

Άγνωστο εξάλλου παραμένει αν το αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού εξετασθεί μέχρι αύριο από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, αφού η αρχική δέσμευση του υπουργείου για συνεδρίαση αρχές της εβδομάδας έπεσε στο κενό.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ