Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Ανταπάντηση στην ανακοίνωση του δήμου Τεμπών δίνει με νέα του επιστολή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Μανώλης, με αφορμή τα χρέη των σχολικών μονάδων Α΄/μιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Αναλυτικότερα η επιστολή  του Γ. Μανώλη αναφέρει τα εξής:

«Κατά αρχάς σας υπενθυμίζουμε, ότι είναι συνειδητή επιλογή μας, σαν αντιπολίτευση, να αναδεικνύουμε διά του τύπου, θέματα που θεωρούμε ότι οι πολίτες του δήμου μας πρέπει να γνωρίζουν και πάντα καταθέτουμε τις πολιτικές  μας θέσεις, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στα αρμόδια όργανα του δήμου μας. Αυτό όμως σας ενοχλεί γιατί τα «άπλυτά» σας βγαίνουν στη φόρα. Δεν επιθυμούμε να παραλάβουμε χρεοκοπημένο δήμο. Φροντίστε να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες, να νοικοκυρευτείτε και να μην ερμηνεύετε κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Τη χρεοκοπία δεν τη θέλουμε ,όμως μην κομπορρημονείτε ότι έχετε βάλει τάξη στα οικονομικά του δήμου!!

Τώρα όσο αφορά την ουσία του θέματος.

Στην ανακοίνωσή μας, σας ζητήσαμε  κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες, επ΄ αυτού  μηδέν, παρά μόνο η μόνιμη δικαιολογία ότι το κράτος  περιέκοψε τις επιδοτήσεις κατά 50% σε σχέση με το 2011  και έτσι δεν μπορέσατε να εξοφλήσετε το χρέος  των σχολικών μονάδων προς τη ΔΕΗ. Πιο φθηνή δικαιολογία δεν θα μπορούσε να υπάρξει και όπως πάντα φταίνε άλλοι και ποτέ εσείς. Σας ζητήσαμε άμεσα την ολοσχερή εξόφληση του χρέους της ΔΕΥΑΤ προς το δήμο, για συγκεκριμένο λόγο  και σεις τι απαντήσατε; ότι κάνατε διακανονισμό του χρέους. Αποκρύψατε όμως κ. Κολλάτε ότι δημιουργήσατε ένα επιπλέον χρέος της ΔΕΥΑΤ προς το δήμο που ανέρχεται στο ποσό των 215.000,00 € μέχρι 31-12-2017.Εκτοξεύοντας  έτσι στις 31-12-2017 το συνολικό χρέος, της ΔΕΥΑΤ  προς το δήμο, στις 747.708,00 € και αυτό δεν σας τιμά σαν πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Κολλάτε.

Σε ότι αφορά την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά σώματα τύπου  LED, φυσικά και γνωρίζουμε την ωφελιμότητα αυτού του έργου σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την ποιοτική αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, διαφωνούμε όμως με τον τρόπο εκτέλεσή του. Δηλαδή με τη σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αμφισβητούμε την μελέτη βιωσιμότητας αυτής της επένδυσης και τονίζουμε ότι μόνοι οφειλόμενοι από αυτή την επένδυση θα είναι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ο εργολάβος. Το δε όφελος των δημοτών μας θα είναι πάρα πολύ μικρό.

Τέλος θέλουμε να τονίσουμε για μία ακόμη φορά, ότι το δάνειο μπορεί να είναι η εύκολη λύση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι η καλύτερη επιλογή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ