ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος της πολιτικής μη διορισμών στην εκπαίδευση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας δάσκαλοι και καθηγητές του νομού, με τη συμμετοχή και συναδέλφων τους

από τη γειτονική Καρδίτσα.

«Η αδιοριστία αποτελεί πλέον καθεστώς, ενώ οι “μόνιμοι” αναπληρωτές με τα πολύ περιορισμένα δικαιώματα εξελίσσονται σε βασικό τύπο εργασιακής σχέσης στο δημόσιο σχολείο», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων «Κων/νος Κούμας» Δ. Παπαποστόλου, με τους εκπαιδευτικούς να επαναλαμβάνουν την πάγια θέση του κλάδου για κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμους δασκάλους και καθηγητές.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης της ΔΟΕ ο σύλλογος κήρυξε επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας μέχρι της 11.00 για τη διευκόλυνση όσων μετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ στο διεκδικητικό πλαίσιο που κατατέθηκε με τη μορφή υπομνήματος σε συνάντηση που ακολούθησε με την περιφερειακή διευθύντρια Ελ. Αναστασοπούλου περιλαμβάνονται τα εξής:

Μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση.

Μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών τώρα.

Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών – μόνιμων εκπαιδευτικών (άδειες, περίθαλψη, επίδομα θέσης ευθύνης κλπ.).

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ