ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ Β’ ΔΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Εμπειρογνώμονες εξετάζουν τη στατικότητα του κτιρίου

Εικόνες ολοκληρωτικές καταστροφής στο κτίριο όπου στεγάζεται η Β’ ΔΟΥ Λάρισας, που τα ξημερώματα του Σαββάτου τυλίχθηκε στις φλόγες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σε μια γιγαντιαία επιχείρηση που ξεκίνησε στις 5.30 το πρωί πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη τη Θεσσαλία έδωσαν μάχη με τη φωτιά που εξελισσόταν και στους τρεις ορόφους της Εφορίας, ενώ το κτίριο «κάπνιζε» για ώρες, με τη μυρωδιά του καμένου να καλύπτει το κέντρο της Λάρισας.

Κύριο μέλημα των πυροσβεστών που έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά ήταν η απομάκρυνση των υαλοπινάκων προκειμένου να μην κινδυνεύσουν με κατάρρευση, ενώ κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων αναμένεται να προχωρήσει σε μια πρώτη «ανάγνωση» για την εξαγωγή συμπερασμάτων για τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά.

Μιλώντας στο paidis.com έγκυρη πηγή δεν διακινδύνευσε την παραμικρή εκτίμηση, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ειδικός εμπειρογνώμονας θα εξετάσει άμεσα το κατά πόσο έχουν «φανεί» τα σίδερα της οικοδομής στο εσωτερικό του κτιρίου, έτσι ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τη στατικότητα και την καταλληλότητά του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αρχείο της Εφορίας έχει καταστραφεί, ωστόσο αναπαράγεται, ενώ σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. απενεργοποίησε προσωρινά και για λόγους ασφαλείας τις παροχές παρακείμενων ιδιοκτησιών, αφού το ίδιο το κτίριο της Β’ ΔΟΥ δεν είχε εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Εξάλλου εκατοντάδες Λαρισαίοι παρακολουθούσαν από το πρωί την προσπάθεια των πυροσβεστών, ενώ στο σημείο της καταστροφής μετέβη και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο οποίος ενημερώθηκε για το συμβάν τονίζοντας πως ο δήμος θα προσφέρει όποια βοήθεια του ζητηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Καλογιάννη η φωτιά ξεκίνησε από το εσωτερικό του κτιρίου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ