ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Λάρισα, με πρωτοβουλίας της παράταξης «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και θέμα: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι προκλήσεις της νέας περιόδου».

Η αίθουσα του Χατζηγιάννεου αποδείχθηκε πολύ μικρή για να ανταποκριθεί στη μεγάλη προσέλευση, καθώς πλήθος αυτοδιοικητικών, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων και ανάμεσά τους ο πρώην υπουργός Γ. Ραγκούσης έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, που αφορούσε στο μέλλον και τις προοπτικές της Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν σημαντικές αναφορές στο ρόλο της Τ.Α, ενώ τόσο ο
δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος όσο και ο ομόλογός του της Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης στάθηκαν ιδιαίτερα στην αγωνία των πολιτών για την επόμενη μέρα της αυτοδιοίκησης, αλλά και στις παθογένειές της, επισημαίνοντας πως «η Τ.Α αναπαρήγαγε παθογένειες της κεντρικής εξουσίας συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός στρεβλού αναπτυξιακού πρότυπου», ενώ οι ομιλητές περιέγραψαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της κρίσης αλλά και της απίστευτης γραφειοκρατίας.

Η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας, ολοκληρώθηκε με την ομιλία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε στο εγχείρημα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», περιγράφοντας «μια δημοκρατική απάντηση» που συμβάλει στην προώθηση του θεσμού και αναδεικνύει την αξία της συνεργασίας για το καλό των τοπικών κοινωνιών.

«Το κυρίαρχο στοιχείο της επιτυχίας του εγχειρήματος ήταν η ισχυρή πολιτική βούληση  για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής ενωτικής κίνησης από «τα κάτω» και με ανοικτές διαδικασίες που στήριξαν οι παρατάξεις «Λαρισαίων Πόλις», Ενωτική Πρωτοβουλία, Πράσινη και ανένταχτοι δημοκράτες πολίτες. Δεν ήταν εύκολη ή ανέφελη η προσπάθεια. Υπήρξαν και στιγμές έντασης, διαφοροποιήσεων. Ωστόσο με διάλογο και συζήτηση τα καταφέραμε», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ