ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΝ ΑΦΗΣΕ Η ΚΑΤ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Ολοκληρωτική η καταστροφή για δύο ορόφους της Β’ ΔΟΥ

Κατευθύνσεις για τη λειτουργία της Β’ ΔΟΥ Λάρισας μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Σαββάτου έδωσε στο πλαίσιο επίσκεψής της στη Λάρισα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία συνοδευόμενη και από το διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή επισκέφθηκε και το καμένο κτίριο.

Διαβεβαιώνοντας όλους πως η ομαλότητα λειτουργίας των υπηρεσιών αλλά και οι συναλλαγές με τους πολίτες δεν θα διαταραχθούν η κ. Παπανάτσιου στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι της εξυπηρέτησης των φορολογούμενων, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο παρατάσεων σε φορολογικές υποθέσεις ή τη χρήση χειρόγραφων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να λειτουργήσουμε με διαφορετικές ταχύτητες στο θέμα των συγχωνεύσεων», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Πιτσιλής, προσθέτοντας πως “τώρα μπορεί να βρισκόμαστε ενώπιον μιας καταστροφής ,ωστόσο από αυτή την καταστροφή μπορεί να κάνουμε στη Λάρισα ένα πρότυπο κέντρο για όλη τη Θεσσαλία”.

Αποκαρδιωτικές ήταν οι εικόνες που αντίκρισε το κλιμάκιο στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ
ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Α’ ΔΟΥ προκειμένου να εκτιμηθεί συνολικά η κατάσταση και να δοθούν οι ανάλογες κατευθύνσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες έγινε γνωστό πως τα μόνα αρχεία που διασώθηκαν είναι αυτά που αφορούν σε κληρονομιές, γονικές παροχές κλπ, ενώ ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στον 1ο και 2ο όροφο της εφορίας, με τον 3ο όροφο να έχει υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές.

Τέλος σε δυσχερή θέση βρίσκονται και επιχειρήσεις που στεγάζονται στο ισόγειο του κτιρίου, αφού η διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για λόγους ασφαλείας οδήγησε σε κλείσιμο των καταστημάτων, ενώ επιτόπου παραμένει πυροσβεστική δύναμη σβήνοντας μικροεστίες που αναζωπυρώνονται.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ