ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Ο ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ

Καταδρομική επίσκεψη στα παράλια του νομού πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, με τη σχετική είδηση μάλλον να φτάνει από… καραμπόλα στα αυτιά μας, αφού δηλώθηκε ως αιτία της απουσίας του δημάρχου Αγιάς Αντ. Γκουντάρα από την εκδήλωση της «Συμπαράταξης Λαρισαίων»!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός επικεφαλής κλιμακίου επισκέφθηκε το λιμάνι του Αγιοκάμπου, τη γέφυρα «Καλατράβα» αλλά και ρέματα της Σωτηρίτσας και της Βελίκας όπου καταγράφηκαν ζημιές, την ώρα που η επίσκεψή του στο Πήλιο και η σύσκεψη στα Χάνια που ακολούθησε έγινε απόντος του Περιφερειάρχη, ο οποίος όπως μαθαίνουμε δεν κλήθηκε να παραστεί!

Πάντως σιγή για την επίσκεψη στα παράλια τηρήθηκε και στην επίσημη σελίδα του δήμου Αγιάς, όπου υπάρχει ωστόσο σχετική ενημέρωση για αναγγελία ζημιάς από πλημμύρα – κατολίσθηση της 26-27/ 2 /2018 που αφορά φυτικό κεφάλαιο – πάγιο- εξοπλισμός αποθηκευμένα προϊόντα κλπ. για ΔΕ Ευρυμενών (ΔΚ ΣΤΟΜΙΟΥ,ΤΚ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ, ΤΚ ΚΑΡΙΤΣΑΣ, ΤΚ ΟΜΟΛΙΟΥ), ΔΕ Μελιβοίας ( ΤΚ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ, ΤΚ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ, ΤΚ ΣΚΛΗΘΡΟΥ, ΤΚ ΣΚΗΤΗΣ) και ΔΕ Αγιάς (ΔΚ ΑΓΙΑΣ , ΤΚ ΠΟΤΑΜΙΑΣ) του Δήμου Αγιάς, ενώ οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται στους κατά τόπους ανταποκριτές των Τοπικών Κοινοτήτων για 15 ημέρες (έως 14 Μαρτίου 2018).

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως επισημαίνεται στην ίδια ανάρτηση σε περίπτωση που έχει παρατηρηθεί ζημία από το παραπάνω αίτιο και εκτός των αναγραφόμενων περιοχών , πρέπει οι αγρότες μετά από δικό τους έλεγχο τον οποίο θα κάνουν στα κτήματά τους να δηλώσουν την ζημιά έγκαιρα και εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Αγιάς.
Απαραίτητα οι παραγωγοί να έχουν μαζί τους το Α.Φ.Μ, τον Αριθ. Λογαριασμού Αγροτικής Τραπέζης, τον Αριθμ. Αστυνομικής Ταυτότητας, και τη Δήλωση ΟΣΔΕ 2017.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: TWITTER/Από σύσκεψη στα Χάνια Πηλίου

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ