ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 4-02-2018 η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, όπου έγινε ο ετήσιος απολογισμός δράσης  του Σωματείου, καθώς και ο σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα, με βάση και τις εξελίξεις.

Βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο η υπογραφή ΣΣΕ, η δράση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, καθώς και ζητήματα όπως οι μειώσεις μισθός, απληρωσιά, απολύσεις, και γενικότερα εξελίξεις που αφορούν μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως η εξαγορά των ΣΜ Μαρινόπουλου από Σκλαβενίτη και οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, η εξαγορά της Cyta από την Vodafone, μιας και οι τηλεπικοινωνίες καλύπτονται από το εν λόγω σωματείου στην περιοχή.

Στο τέλος της Συνέλευσης ψηφίστηκαν ομόφωνα 3 ψηφίσματα, το πρώτο αφορά την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών που βρίσκονται αυτό το διάστημα σε κινητοποιήσεις, το δεύτερο ψήφισμα καταδικάζει την σύλληψη και φυλάκιση της 16χρονης Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι από το ισραηλινό στρατοδικείο και την απαίτηση για την άμεση απελευθέρωσή της. Και το τρίτο ψήφισμα αφορά ομόφωνη πρόταση της ΓΣ, προς τα ΔΣ ΟΙΥΕ και ΓΣΣΕ για λήψη απόφασης για απεργία μέσα στον Μάρτη με αιχμή τις ΣΣΕ.

Τέλος ομόφωνα ψηφίστηκε και το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης του Συλλόγου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, σήμερα 4 Φεβρουαρίου, άσκησε δριμεία κριτική στη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΣΕ, όπου στο Γενικό Συμβούλιο στις 2 του Φλεβάρη,  οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ ΣΥΡΙΖΑ, ενιαία, με κοινά επιχειρήματα απέρριψαν το αίτημα του ΠΑΜΕ για απεργία, μιλώντας γενικά και αόριστα για κινητοποιήσεις στο μέλλον.

Η ΓΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει  προς τα Δ.Σ. ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ, να προκηρύξουν άμεσα απεργία τον ερχόμενο  Μάρτη με περιεχόμενο:

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό, να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511, την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και υποχρεωτικότητα ΣΣΕ, την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Εμείς, ως Σύλλογος θα πρωτοστατήσουμε, ανεξάρτητα από το τι απόφαση θα παρθεί για απεργία, να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου στην περιοχή μας, να συζητήσουμε το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης μας για ανάκτηση απωλειών, για υπογραφή ΣΣΕ, για αντίσταση και οργάνωση σε κάθε κατάστημα, με κάθε τρόπο ενάντια στα μέτρα που μας δυσκολεύουν τις συνθήκες εργασίας και ζωής μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ