ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: “ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΩΡΩΝ ΣΤΑ “MEDIA MARKT””

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας  με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρίας Media Markt “για μεθοδεύσεις ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, τις μειώσεις ωρών και μισθών και τις απολύσεις των εργαζομένων”.

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρονται τα εξής:

“Τον προηγούμενο Αύγουστο το Σωματείο μας έβγαλε ανακοίνωση – καταγγελία, που καλούσε τους εργαζόμενους της εταιρείας να μην δεχτούν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις που τους «πρότεινε» η επιχείρηση, με μειώσεις ωρών και μισθών. Προειδοποιήσαμε ότι το να δεχτούν κάτι τέτοιο δεν τους εξασφάλιζε τις θέσεις εργασίας τους. Η εργοδοσία ποτέ δε θα σταματήσει να ζητά από τους εργαζόμενους να κάνουν θυσίες προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κέρδη τους.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Το γεγονός ότι μειώθηκαν οι ώρες και οι μισθοί, ότι άλλαξαν τα ωράρια, ότι οι συνάδελφοι δούλεψαν Κυριακές δε έσωσαν την κατάσταση, δεν κατοχυρώθηκαν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων.

Το γεγονός ότι το εμπορικό κέντρο του Pantheon Plaza, πλέον δεν τραβά κόσμο, δεν μας πείθει σαν επιχείρημα για να «λυπηθούμε» και να δικαιολογήσουμε τις τακτικές της επιχείρησης, διότι τις ίδιες ακριβώς μεθοδεύσεις εφαρμόζει η εργοδοσία του Media Markt πανελλαδικά, κάτι που αποδεικνύει ότι η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων από την επιχείρηση δεν αφορά μεμονωμένα κάποιο κατάστημα, αλλά όλους τους εργαζόμενους συνολικά στον Όμιλο, δεν αφορά τις προτιμήσεις και τα κέφια ενός διευθυντή, αλλά είναι  γενική κατεύθυνση της εργοδοσίας που πρόθυμα υλοποιούν τα στελέχη της.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η λογική πως «το καλό κατάστημα, το καλό τμήμα, ο καλός εργαζόμενος» θα γλιτώσει, είναι μια αυταπάτη. Οι περισσότεροι απολυμένοι έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσία, έμπειροι και ικανοί στην εργασία τους. Αργά ή γρήγορα όμως όλοι οι εργαζόμενοι γίνονται «αντιπαραγωγικοί», «ακριβοί», «δεν πιάνουν τους στόχους». Η εργοδοσία βλέπει τους εργαζόμενους σαν κόστος, γι’ αυτό φροντίζει να τους αντικαθιστά με νεότερους, χωρίς εργασιακή εμπειρία και χωρίς εργασιακά δικαιώματα φυσικά.

Συμπέρασμα: κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ταυτίζει τα δικά του συμφέροντα με τα κέρδη και τους στόχους της εργοδοσίας. Αντίθετα, πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες! Χωρίς τους εργαζόμενους, κανένα κατάστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει, κανένα εμπόρευμα δεν μπορεί να πουληθεί.

Οι θυσίες που μας ζητούν σήμερα να κάνουμε, είναι θυσίες δίχως τέλος!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, καλεί τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή μαζί μας,  να διεκδικήσουμε:

  •  8ΩΡΟ-5ΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ! ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ «ΣΠΑΣΤΩΝ» ΩΡΑΡΙΩΝ

Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου, παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, από κοινού εφαρμόζουν τα  αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων τους. Επιτίθενται  με αγριότητα σε κάθε δικαίωμα μας. Μας καταργούν ακόμα και το δικαίωμα στην ξεκούραση, την Κυριακάτικη Αργία. 

Συνάδελφοι,

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Κανείς πια δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι μονάχος του θα καταφέρει να βρει λύση για τα προβλήματα του. Στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, η απάντηση πρέπει να είναι μια.

Με οργάνωση στο Σωματείο μας, να διεκδικήσουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Σταματάμε πια να είμαστε μόνοι στην επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης! Γινόμαστε μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων –  Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας! Δίνουμε το χέρι στον συνάδελφο μας! Ερχόμαστε  να συζητήσουμε τι θα κάνουμε για να ανακτήσουμε τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος, πως θα οργανώσουμε την αντεπίθεση για νέες κατακτήσεις !

Οργανωμένοι στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας, έχουμε τεράστια δύναμη!

Καλούμε όλους  τους συναδέλφους μας, είτε υπέγραψαν είτε όχι, είτε είναι 8ωροι είτε 6ωροι, να οργανωθούμε στο κλαδικό μας σωματείο. Να δημιουργήσουμε σωματειακή επιτροπή.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  •  Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και πλήρους απασχόλησης για να σταματήσει η εντατικοποίηση.
  • Να σταματήσει  η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς από την εργοδοσία.
  • Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com