ΣΥΝΕΚ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Γραμματείας της Π.Ε.Κ.

Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση της συγκρότησης προεδρείου στην ΕΛΜΕ Λάρισας καθώς εδώ και τρεις μήνες μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. δεν προέκυψε συναίνεση μεταξύ των μελών του.

Δυστυχώς, το Α/θμιο όργανο των καθηγητών δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα με ευθύνη των δυνάμεων που αρνούνται να συμμετέχουν στην κατανομή των αξιωμάτων με βάση τη δύναμή τους, αλλά ταυτόχρονα αρνούνται και την ψήφο τους σε οποιαδήποτε άλλη παράταξη.

Απορούμε και μας προβληματίζει τι υπαγορεύει τη θετική στάση των ΣΥΝΕΚ στο αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο που όμως ακυρώνεται στην πράξη με τη μη στήριξή του με την ψήφο τους!

Μας προβληματίζει και η επιμονή της 2ης  δύναμης των Αγ. Παρεμβάσεων στη διεκδίκηση του προεδρείου!

Τέλος, μας προβληματίζει και η στάση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών με το Λευκό και την προϋπόθεση της συμμετοχής όλων που βάζει στη συγκρότηση μη υπολογίζοντας  ό, τι εκτυλίσσεται μπροστά τους!

Εκπροσωπούμε όλοι συναδέλφους εκπαιδευτικούς με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες, δρούμε και αγωνιζόμαστε στον ίδιο χώρο  και είναι υποχρέωση όλων ξεπερνώντας παραταξιακούς διαχωρισμούς να προβαίνουμε σε ενέργειες και στάσεις που προάγουν τη συνδικαλιστική δράση και συσπειρώνουν τον κλάδο των καθηγητών.

Καλούμε, για μια φορά ακόμη, τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που είτε αρνούνται, είτε κωλυσιεργούν για τη συγκρότηση σε σώμα της ΕΛΜΕ                               Ν. Λάρισας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να συμβάλλουν στην απαξίωση της οργανωμένης έκφρασης των καθηγητών.

Ως ΠΕΚ, επιμένουμε στην αρχική μας πρόταση για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού-αναλογικού προεδρείου με βάση τη δύναμη των παρατάξεων όπως οι συνάδελφοι μας κατέταξαν στις εκλογές, δίνοντας το μήνυμα της ενότητας-συνεργασίας στους συναδέλφους, με την οποία θα αντιμετωπίσουμε τα κοινά προβλήματα αναζητώντας κοινούς τόπους και κοινές αποφάσεις. Με τη σχετικότητα των θέσεων και τη σύνθεση των απόψεων διαμορφώνουμε  καλύτερο μέλλον για την Παιδεία και τα επαγγελματικά μας ζητήματα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ