ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ Ο ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΚ ΡΑΨΑΝΗΣ (ΦΩΤΟ)

Αγιολογική ημερίδα για τους τοπικούς αγίους θα διεξαχθεί στον Τύρναβο

Με όλες τις τιμές και παρουσία πολιτικών και θρησκευτικών αρχών γιορτάσθηκε στον Τύρναβο η μνήμη του αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Ραψάνης, του θαυματουργού, του εν Τυρνάβω μαρτυρήσαντος και τελειωθέντος.

Πλήθος πιστών υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου την ιερή κάρα του αγίου στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Παναγίας της Φανερωμένης στον Τύρναβο, για να ακολουθήσει μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αχίλλιο, ενώ τους εορτίους ύμνους του Αγίου απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του ναού, Χρ. Καρυώτης και Κων/νος Καφαντάρης.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιγνατίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο μαρτύριο του αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Ραψάνης, του χαριτοβρύτου και θαυματουργού, που τελειώθηκε μαρτυρικά στην πόλη του Τυρνάβου.

Εξάλλου με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών και από το μαρτυρικό τέλος και του Αγ. Γεδεών η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο Παναγιώτη Σαρχώση προχωρούν στη διοργάνωση αγιολογικής επιστημονικής ημερίδας με κεντρικό θέμα «τη δυνατή ομολογία και το σκληρό μαρτύριο των δύο τοπικών Αγίων», η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του 2018.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ