ΚΡ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤ. ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ

Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι που μπλέκει δημιουργικά τη μουσική τεχνολογία με τις αρχαίες σαμανικές μουσικές παραδόσεις και την παράδοση του ελληνικού στίχου προσφέρει στους Λαρισαίους την Παρασκευή 9 Μαρτίου, στις 10 το βράδυ, το «Κουρμπέτι» (1η πάροδος Φιλελλήνων 9, Λόφος Φρουρίου, Λάρισα).

Η Κρίστη Στασινοπούλου (φωνή, ινδικό ακορντεόν, κρουστά) και ο Στάθης Καλυβιώτης (Λαούτο, live looping, ηλεκτρονικά) παρουσιάζουν τραγούδια από τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο ΝΥΝ και από τους προηγούμενους δίσκους τους Greekadelia, Ταξιδοσκόπιο, Τα Μυστικά των Βράχων, Ηχοτρόπια και Υφαντόκοσμος.
Χρησιμοποιώντας την τεχνική του live looping και με μια σειρά απο πετάλια/εφέ, ο Στάθης Καλυβιώτης χτίζει με το στεριανό λαούτο του ένα “ wall of sound” με δικές του λούπες, ήχους και προ-ηχογραφημένα περιβαλλοντικά ηχοχρώματα, ενώ πάνω σε αυτό τον ηλεκτρονικοακουστικό ήχο, η Κρίστη Στασινοπούλου παίζει Ινδικό Αρμόνιο και κρουστά, τραγουδά τους βιωματικούς στίχους της, αυτοσχεδιάζει, διαβάζει ζεν ποιήματα και διηγείται ιστορίες.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ

Πρωτοπόροι στην Ελλάδα της μίξης της παραδοσιακής μουσικής με την ψυχεδέλεια, το πανκ και την electronica, η Κρίστη και ο Στάθης γυρνούν εδώ και χρόνια τον κόσμο με την μουσική τους, παίζοντας σε μουσικά φεστιβάλ σε όλες τις άκρες του πλανήτη, σε θρυλικά live music clubs και συναυλιακούς χώρους της Ευρώπης και της Β. Αμερικής.
Οι 6 δίσκοι τους, σε μουσική του Στάθη και στίχους της Κρίστης έχουν πάρει τις καλύτερες κριτικές και διακρίσεις από τον διεθνή μουσικό τύπο και από τους πιο έγκυρους ραδιοφωνικούς παραγωγούς των μουσικών ραδιοφώνων του κόσμου, ενώ κομμάτια τους συμπεριλαμβάνονται σε πάρα πολλά compilation άλμπουμς ανάμεσα σε κομμάτια των πιο σημαντικών ονομάτων της world music σκηνής.
Το μουσικό ταξίδι του ηλεκτρονικο-ακουστικού ντουέτου, που εδώ και είκοσι περίπου χρόνια μπλέκει δημιουργικά την μουσική τεχνολογία του 21ου αιώνα με τις πιο αρχαίες, «σαμανικές» μουσικές παραδόσεις και με την ποιητική παράδοση του ελληνικού στίχου, συνεχίζεται…

Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. 6980528939

Είσοδος: 5 ευρώ

loading...