ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΖΩΩΝ

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους τα μέλη φιλοζωικών σωματείων της Λάρισας με αφορμή την απόφαση αρμόδιας επιτροπής που αφορά στην ευθανασία 6 σκυλιών που χαρακτηρίστηκαν ως επιθετικά και φιλοξενούνται εδώ και μήνες στο δημοτικό κυνοκομείο Λάρισας.

Τα σωματεία Anim.A.L, Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας, Σύλλογος προστασίας κακοποιημένων ζώων Λάρισας «Ελεύθερος» και Σύλλογος φίλων των ζώων και Περιβάλλοντος  Λάρισας κατέθεσαν σήμερα εξώδικη δήλωση-πρόσκληση κατά του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Ζαούτσου, ζητώντας να απέχει επ᾽ αόριστον της εκτέλεσης της από 23.01.2018 απόφασης της τριμελούς ειδικής επιτροπής επικινδυνότητας ζώων συντροφιάς και  να αναστείλει την ισχύ αυτής με νέα απόφαση.

«Άλλως σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε στο ακέραιο άπαντα τα νόμιμα δικαιώματά μας ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών, πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων της χώρας κατά παντός υπευθύνου», καταλήγουν τα φιλοζωικά σωματεία, που επιμένουν να αμφισβητούν τη νομιμότητα της απόφασης υποστηρίζοντας πως αυτή δεν συνοδεύεται από γνωμάτευση ειδικού εκπαιδευτή που θα αποφανθεί για την επιθετικότητα ή όχι των σκυλιών.

Οι φιλόζωοι επιμένουν πως ο Δήμος αγνοεί τις προτάσεις τους «βαφτίζοντας» επιθετικά κάποια ζώα χωρίς επιστημονική και νομική τεκμηρίωση, οδηγώντας τα στην ευθανασία με συνοπτικές διαδικασίες.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ