ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 31ο Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Σημαντική διάκριση απέσπασε το 31ο Δημοτικό Σχολείο κατακτώντας το 1ο Βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες» στην κατηγορία «ΣΠΟΤ».

Ο διαγωνισμός που υλοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά, απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολείων, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημοσίων και ιδιωτικών και τελεί  υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενώ υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Βασική επιδίωξη του είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.  Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 245 σχολεία όλων των βαθμίδων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, περίπου 9.000 μαθητές και 1850 μαθητικές δημιουργίες!

Το σποτ «Μήνυμα Ελπίδας» με το οποίο διακρίθηκαν οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του 31ου Δ.Σχ. Λάρισας, αποσπώντας το 1ο βραβείο στην κατηγορία «ΣΠΟΤ», είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του 31ου Δ.Σχ. Λάρισας με το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου Λευκωσίας, μουσικά επενδυμένο με το ομότιτλο μελοποιημένο ποίημα των παιδιών των δύο σχολείων. Πολύτιμοι συμπαραστάτες των παιδιών στην προσπάθειά τους αυτή ήταν ο Δ/ντης του 31ου Δ.Σχ. Λάρισας κ. Παπατζέλος Αθανάσιος και η Δ/ντρια του Δ.Σχ. Αγ. Αντωνίου Λευκωσίας κ. Πυρίλλη Μαλάμω.

Τα παιδιά έγραψαν, μελοποίησαν και  σκηνοθέτησαν  το έργο τους με την καθοδήγηση της δασκάλας της Στ΄τάξης του 31ου κ. Μαρίας Παπαδημητρίου και της δασκάλας της Στ΄Τάξης του Δ.Σχ. Αγ. Αντωνίου Λευκωσίας κ. Νίκης Παντελή-Πεττεμερίδου, και των εκπαιδευτικών Αγγελίδου Σταματίας, Αγγελούλη Ανδρομάχης, και Κόκκινου Ξανθής του 31ου Λάρισας και Δημητριάδου Μαρίας, Κυριακίδη Νάσου, Ηλία Βάσως και Κυθραιώτου Νάσως του Δ.Σχ. Λευκωσίας.

Η εκδήλωση βράβευσης θα γίνει στις 9 Μαΐου  στη Λευκωσία (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου). Στην εκδήλωση αυτή, που θα είναι μια κυπριακή γιορτή, τα σχολεία θα παραλάβουν τα βραβεία τους και θα παρουσιάσουν  τη μαθητική  τους δημιουργία.

Από το 31ο Δ. Σχ. Λάρισας αναφέρουν τα εξής: «Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι βοήθησαν στην προετοιμασία και υλοποίηση  της συμμετοχής. Συμμετοχή που κατέστη δυνατή  με  συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Συνεργασία δασκάλου-μαθητή, μαθητή-μαθητή, δασκάλων-γονιών και τοπικής κοινωνίας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Γκάγκο Κων/νο, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την πολύτιμη βοήθειά του (Φωτογραφική λήψη, Βιντεοσκόπηση)».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ