ΕΠΙΣΚΕΨΗ  Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αργυροπούλι στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους του Αγροτικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας οι κ.κ. Βασίλης Μίγας και Χρήστος Παπαδημητρίου, ο συντονιστής της Ο.Μ Τυρνάβου Νίκος Γεωργάκης,

ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Κατσικαβέλας  και παραγωγοί της περιοχής.

Ο βουλευτής συνομίλησε με αγρότες για ποικίλα ζητήματα που αφορούν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής του Αργυροπουλίου ανάμεσα στα οποία τονίστηκαν η ανάγκη αλλαγής του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ με σκοπό την κάλυψη των ζημιών λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά και η μείωση των ανισοτήτων μεταξύ γεωργών και κτηνοτρόφων.

Στην συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν στη μείωση του κόστους παραγωγής μέσω δράσεων του νέου ΠΑΑ για την Ενθάρρυνση των Επενδύσεων ιδιοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας net metering αλλά και μέσω του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων, ο οποίος ανοίγει έναν νέο δρόμο στην εξοικονόμηση ενέργειας. Σε αυτό το σημείο συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές ότι σημαντικό βήμα για να μειωθούν τα κόστη παραγωγής είναι η δημιουργία συνεργατικού και συνεταιριστικού κλίματος στον αγροτικό χώρο, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία οικονομίας μικρής κλίμακας.

Οι παραγωγοί από την πλευρά τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους σχετικά με το νέο καθεστώς φορολογίας, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη μείωσης του ΕΦΚΑ. Επιπλέον, έθεσαν το ζήτημα του ρωσικού εμπάργκου για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα με κύριο το ροδάκινο, ζητώντας να βρεθούν λύσεις και μέτρα στήριξης τους.

Στην συνέχεια ο κ.Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην θεσμοθέτηση του Ενιαίου Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών το οποίο στοχεύει στην αξιοπιστία και την ασφάλεια των συναλλαγών στον αγροτικό τομέα, καθώς και στην πιστοποίηση των εμπλεκομένων στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων.

Τέλος, ενημέρωσε τους αγρότες για τις δράσεις πρόληψης που αφορούν κυρίως σε ενεργητική προστασία φυτικού κεφαλαίου από παγετό, προστασία από τις καταιγίδες, το χαλάζι, τη βροχή κ.α, ενώ για το ρωσικό εμπάργκο ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα νέων αγορών για τις εξαγωγές προϊόντων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com