ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΟΑΣΝΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ανοιχτά «μέτωπα» των αγροτών για ΓΟΕΒ, απονιτροποίηση, βαμβάκι, ροδάκινα και μήλα

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 12.00, στο Κιλελέρ με αφορμή τη συμπλήρωση 108 χρόνων από τον ξεσηκωμό και τη θυσία των κολίγων απηύθυνε το μεσημέρι της Τετάρτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

«Το Κιλελέρ δεν αποτελεί μουσειακό είδος αλλά συνέχεια και αφετηρία νέων αγώνων για την αγροτιά, αφού σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την κυβερνητικοί πολιτική αλλά και σύγχρονους “τσιφλικάδες” που ορμούν να αρπάξουν το βιός μας και να μας μετατρέψουν και πάλι σε κολίγους», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδας.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Μαρούδας αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά για τους αγρότες, αφού όπως έγινε γνωστό εντός της ημέρας αναμένονται απαντήσεις από την πλευρά του υπουργείου για το φλέγον ζήτημα της απένταξης παραγωγών από το ΓΟΕΒ στις περιοχές Γαλήνης, Πλατυκάμπου, Κιλελέρ και Μελισσοχωρίου, ενώ ανοιχτό παραμένει και το θέμα αγροτικών περιοχών που δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα απονιτροποίησης.

Εξάλλου όπως ανακοινώθηκε από τους αγροτοσυνδικαλιστές σε δυσχερή θέση βρίσκονται βαμβακοπαραγωγοί του Κραννώνα, καθώς όχι μόνο δεν έχουν αποσταλεί οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία αλλά κινδυνεύουν να χάσουν και τη συνδεδεμένη με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα εισοδήματά τους.

Τέλος ειδική αναφορά έγινε και στη μεγάλη απώλεια εισοδήματος που καταγράφεται σε ροδακινοπαραγωγούς και παραγωγούς μήλων λόγω του συνεχιζόμενου εμπάργκο στη Ρωσία, ενώ όπως ανακοινώθηκε το θέμα του ροδάκινου θα αποτελέσει αντικείμενο πανελλαδικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ