ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΔΟΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ

Εγκρίθηκαν έργα βελτίωσης και στη Γιάννουλη

Σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μετατρέπεται και η οδός Ασκληπιού στο κέντρο της Λάρισας, ενώ η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, το απόγευμα της Τρίτης.

Η μελέτη και εκτέλεση του δημοτικού έργου, όπως και η προμήθεια συστήματος διαχείρισης των πεζοδρόμων εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο της ΛΑΣΥ, ενώ σε σύντομη τοποθέτησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης περιέγραψε ένα πιλοτικό έργο που θα πραγματοποιηθεί με ίδιους πόρους «στη λογική και το σχεδιασμό των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας».

«Χαμηλές ταχύτητες, χώροι πρασίνου, θέσεις παρκινγκ και καθιστικά θα βελτιώσουν την εικόνα της Ασκληπιού», τόνισε ο κ. Σούλτης, ενώ σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Λάρισα Ντ. Διαμάντος στάθηκε ιδιαίτερα σε θέμα που παρουσιάζεται με εγκαταλελειμμένο ιδιόκτητο παρκινγκ του δρόμου, με τους κατοίκους της περιοχής να προχωρούν σε συλλογή υπογραφών μιλώντας για εστία μόλυνσης και καλώντας το δήμο να παρέμβει.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης εγκρίθηκε ομόφωνα η πράξη προς χρηματοδότηση του Δήμου Λαρισαίων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020», όπως και τα έργα βελτίωσης της κινητικότητας στον οικισμό της Γιάννουλης.

«Πρόκειται για παράπλευρους δρόμους της Γιάννουλης, ενώ επιλέχθηκαν κομμάτια που είναι χαρακτηρισμένα ως πεζόδρομοι», ξεκαθάρισε ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, επισημαίνοντας πως οι εργασίες στα υπόλοιπα τμήματα θα προχωρήσουν με ίδιους πόρους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ