Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση της κίνησης ενόψει των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Τυρνάβου τη Δευτέρα 12 Μαρτίου

Συνάδελφοι μικροί έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι,
Από τις προηγούμενες εκλογές  χιλιάδες συνάδελφοί μας, μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι  έβαλαν λουκέτο και οδηγήθηκαν στην ανεργία.

Μήπως αυτοί  που έκλεισαν ή αυτοί που ετοιμάζονται να κλείσουν έχουν ευθύνη για αυτό;;

Οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σε πλήρη σύμπνοια με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, και που συνεχίζουν να διευρύνονται με το τέταρτο κατά σειρά μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν μειώσει κατακόρυφα το εισόδημά μας, έχουν οδηγήσει αρκετούς συναδέλφους στα όρια της χρεωκοπίας και πολλούς να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Επιβεβαιώθηκε περίτρανα ότι η αντιλαϊκή επίθεση στα δικαιώματά μας δεν ήταν θέμα χειρισμών της μιας ή της άλλης κυβέρνησης. Οι ψεύτικοι διαχωρισμοί τύπου παλιό – νέο, μνημόνιο – αντιμνημόνιο, ευρώ – δραχμή, αποδείχθηκαν ψευδεπίγραφοι, ενώ την ίδια ώρα εφαρμοζόταν η ίδια στρατηγική που οδηγεί στην βαθύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και τον εκτοπισμό των αυτοαπασχολούμενων από το μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Αποδείχτηκε ότι οι εκκλήσεις για να «επιτελέσουμε το πατριωτικό μας καθήκον» και να αποδεχτούμε τα βάρβαρα μέτρα ώστε να έρθει η ανάπτυξη, ήταν στάχτη στα μάτια, για να κρύψουν ότι η ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου χτίζεται πάνω στη δική μας φτώχια.

Όλα αυτά που ψηφίστηκαν και όσα ετοιμάζονται, χειροτερεύουν δραματικά τη ζωή των λαϊκών

στρωμάτων..

             Μας γδέρνουν με την αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ και του ΕΦΚΑ.

             Μας κυνηγάνε ανελέητα για χρέη σε ΕΦΟΡΙΑ, ΟΑΕΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

             Επιταχύναν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

             Τσακίζουν συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας, οδηγώντας μας στη δουλειά μέχρι τον τάφο.

             Πετσοκόβουν και τις τελευταίες κοινωνικές παροχές για σχολεία, υγεία- πρόνοια προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα που θα αρπάξουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, για να έρθει η περιβόητη ανάπτυξη που θα την γευτούν λίγοι, ενώ οι πολλοί θα πληρώσουμε για μια ακόμα φορά το λογαριασμό.

Συνάδελφοι

Οι αγωνίες και τα προβλήματα των μικρών εμπόρων  δεν άγγιξαν και δεν απασχόλησαν τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των διοικήσεων των ΕΣΕΕ, αλλά ούτε και αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Τυρναβού  που ακολουθεί κατά γράμμα τις αποφάσεις τους.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα θετικό από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που είναι υποταγμένες στην υπηρεσία της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης των αγορών, της ενίσχυσης των μονοπωλίων.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  στάθηκε απέναντι τους, πρόβαλε την αγωνιστική – διεκδικητική αντίληψη για το συνδικαλιστικό κίνημα και συμμετείχε με όλες τις δυνάμεις της στους αγώνες του αντιμονοπωλιακού κινήματος που συσπειρώνονται στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ –  ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ –  ΕΜΠΟΡΩΝ ( ΠΑΣΕΒΕ ).

Ο δρόμος του συλλογικού αγώνα. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση των μονοπωλιακών ομίλων και του κράτους. Μαζί με τους άλλους συνάδελφους σου, που δεν είναι ανταγωνιστές σου, που ζουν τα ίδια προβλήματα,  κουβαλάνε τα ίδια βάρη στην πλάτη τους,  έχουν τις ίδιες αγωνίες με σένα.

Μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, την νεολαία, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αντίπαλοι μας είναι τα μονοπώλια, η κυβερνητική πολιτική και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μαζί μας είναι το ταξικό κίνημα της εργατικής τάξης και το ΠΑΜΕ, η αγωνιζόμενη φτωχή αγροτιά και η ΠΑΣΥ.

Μόνο η ενωμένη πάλη μπορεί να σε υπερασπίσει όταν σε κυνηγά η τράπεζα, η εφορία, το ταμείο, όταν η ΔΕΗ ακριβαίνει ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ , όταν υποθηκεύουν την μόρφωση των παιδιών σου, όταν σου αρνούνται την περίθαλψη στα νοσοκομεία που έκτισες, όταν ξεπουλάνε κάθε δημόσιο αγαθό .

Συνάδελφοι μικροί έμποροι

Οι συνδικαλιστές που συμμετέχουμε στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ  δεν παριστάνουμε τους «ανεξάρτητους».

Δεν κοροϊδεύουμε τους συνάδελφους με το παραπλανητικό σύνθημα ότι «αφού τα προβλήματα είναι κοινά και τα ψηφοδέλτια πρέπει να είναι κοινά». Η διέξοδος που προτείνει ο καθένας για τα προβλήματα είναι διαφορετική και αυτές οι ουσιαστικές διαφορές πρέπει να αναμετρηθούν στις εκλογές.

Οι συνδικαλιστές που συμμετέχουμε στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  δεν σε χτυπάμε φιλικά στην πλάτη  για να σου αποσπάσουμε μια ψήφο και να μας ξαναδείς στις επόμενες εκλογές. Αντίθετα διακηρύσσουμε ότι για να «γυρίσει ο τροχός» είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή των συνάδελφων στην ζωή των σωματείων, η μαζικοποίηση και ο αγωνιστικός αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός τους.

Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί προς όφελος των αγωνιστικών αντιμονοπωλιακών διεκδικήσεων, υπέρ των συμφερόντων των μικρών  εμπόρων.

Έχουμε σαφές αγωνιστικό  πλαίσιο διεκδίκησης:

 • Κατάργηση του 29% από το πρώτο ευρώ.
 • ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του Φ.Π.Α
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
 • Άμεση ένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
 • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
 • Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους, και 50% για όσους έκλεισαν.
 • Μείωση των εισφορών κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
 • Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
 • Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
 • Να μην προσθέτονται η  ήδη καταβληθείσες εισφορές στο ποσό υπολογισμού τους.  Άμεση καταβολή επιδόματος ανεργίας για τους άνεργους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους
 • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.
 • Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης
 • Επαναφορά 13ης , 14ης σύνταξης.
 • Να επιστραφούν εδώ και τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά.
 • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Δωρεάν υγεία – περίθαλψη για όλους.
 • Άμεση καταβολή επιδομάτων λοχείας και μητρότητας για τις γυναίκες αυτοαπασχολούμενες
 • ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων
 • Νομοθετική κατοχύρωση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.
 • Μείωση των δημοτικών τελών, κανένα πρόστιμο από την Δημοτική Αστυνομία σε μικρό έμπορο και αυτοαπασχολούμενο.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΙΑΙΝΗ ΕΛΕΝΗ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΙΑΙΝΗ ΕΛΕΝΗ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com