ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας νομού Λάρισας που δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για μόνιμους διορισμούς

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί  έδωσαν μαζικό και δυναμικό παρών  στις συγκεντρώσεις, που πραγματοποιήθηκαν  την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 σε πολλές πόλεις διεκδικώντας μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, ώστε να μπει τέλος στην πολιτική της αδιοριστίας που έχει επιβληθεί τα τελευταία οχτώ χρόνια

με το πρόσχημα της εφαρμογής των μνημονίων.

Στο υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί – μέλη των Συλλόγων Εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν αντιμέτωποι  με την επίδειξη  αυταρχισμού από τις δυνάμεις καταστολής,  που δίχως την παραμικρή αφορμή μάτωσαν και πάλι εκπαιδευτικούς, αφού προηγουμένως εκτόξευσαν εναντίον τους δακρυγόνα.

Καταδικάζουμε τη βία της αστυνομίας και τη στάση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας το οποίο φέρει ακέραια την ευθύνη για την καταστολή σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν μας φοβίζει. Ο κλάδος δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα.

Συνεχίζουμε δυναμικά. Η κινητοποίηση της Παρασκευής αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα αγωνιστικής ανάτασης και μας δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια. Τα αιτήματα για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης ,που εδώ και πολλά χρόνια αποτελούν την προμετωπίδα των διεκδικήσεων του κλάδου , έφτασε η ώρα να δικαιωθούν.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα για πραγματική  στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και διεκδικούμε

-μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης

-14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα

-στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης

-εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων

-μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο

-αύξηση δαπανών για την παιδεία

-υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com