ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΠΕΘ ΣΤ. ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ

Επικαλούμενος οικογενειακές υποχρεώσεις και ξεκαθαρίζοντας πως η απόφασή του είναι οριστική και αμετάκλητη υπέβαλλε την παραίτησή του από την προεδρία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας ο πρόεδρός Στ. Κουκουράβας, ενώ παράλληλα ανακοινώνει και την αποχώρησή του από το ΔΣ της Ένωσης.

Προτάσσοντας οικογενειακούς λόγους ο κ. Κουκουράβας σημειώνει πως «έδωσε το καλύτερο για τους συναδέλφους του», αφήνοντας ωστόσο σοβαρότατες αιχμές για τη λειτουργία της ΕΣΠΕΘ, αφού στην επιστολή παραίτησής του κάνει σαφώς λόγο για «καταστάσεις που τον θλίβουν και παιδικές ασθένειες που κατέστη αδύνατο να θεραπευτούν», για τις οποίες όπως επισημαίνει «ως πρόεδρος δεν είναι άμοιρος ευθυνών».

«Υπηρέτησα την ΕΣΠΕΘ ως εθελοντής -και όχι ως συνδικαλιστής με τα προνόμια, οφίτσια και κορώνες όπως κάποιοι επιτείνονται-  επί 6 ολόκληρα έτη, θα ήθελα να αποχωρήσω αναγκαστικά σε αυτήν την φάση, αφού πλέον δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στα καθήκοντά μου και να δώσω όσα πρέπει, έτσι ώστε να συνεχίσει η ομαλή λειτουργία του σωματείου, λόγω του ότι είναι πέραν των δυνατοτήτων μου», συνεχίζει στην επιστολή του ο κ. Κουκουράβας, υπογραμμίζοντας με νόημα πως «ενδεχομένως κάποιοι να έχουν άλλες προτεραιότητες, σκιαμαχώντας με το παρελθόν ή προστρέχοντας σε εξέχοντα προβεβλημένα πρόσωπα για την επίλυση των προσωπικών προβλημάτων, σε κάποιους που δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα προβλήματα του χώρου είναι κοινά και όχι ατομικά και ότι με λογική «λαφυραγωγίας» δεν προάγεται το συμφέρον του μέσου συναδέλφου, που είναι μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων», την ώρα που έγκυρες πηγές μιλούν για «παθογένειες» της ΕΣΠΕΘ και προσωπικές επαφές με κομματικά γραφεία!

Αξίζει να σημειωθεί πως αποχωρώντας ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ τονίζει πως θεωρεί κάτι παραπάνω από απαραίτητο να τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και να καταργηθούν τα προκλητικά προνόμια σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων, τα οποία αφορούν στο αμετάθετο αριθμού πέντε (5) μελών εκάστου Δ.Σ και στον υπολογισμό Χρόνου Διοίκησης ή Ειδικής Υπηρεσίας καθώς και λήψη ειδικών αδειών, για τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα κάθε Ένωσης.

«Η συγκεκριμένη ωφελιμιστική συλλογιστική δεν μπορεί να έχει καμία θέση στην προσπάθειά μας και ευτελίζει, υποβαθμίζει και νοθεύει τον χώρο της συλλογικής έκφρασης», καταλήγει ο κ. Κουκουράβας, ευχόμενος καλή συνέχεια στο έργο της νέας διοίκησης.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ