ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Το Λύκειο Πλατυκάμπου συμμετείχε για πρώτη φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  2018, που διοργάνωσε ο WRO Hellas στην κατηγορία OPEN λυκείου. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου στο κλειστό Ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου.

Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από την ομάδα ρομποτικής που αποτελείται από τους μαθητές της Α’ Λυκείου Αρότσιο Αλέξανδρο, Δάλλα Άκη, Ζαχαρού Ρίνα, Οικονόμου Μαρία και την προπονήτριά τους εκπαιδευτικό πληροφορικής Δασκάλου Κατερίνα.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν η Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα.  Οι μαθητές έστησαν τη δική τους εικονική επιχείρηση και κατασκεύασαν ένα ρομπότ που μάζευε πεσμένα φύλλα και άνθη από έναν ταρατσόκηπο και τα τοποθετούσε σε ένα κάδο, το περιεχόμενο του οποίου προοριζόταν για παραγωγή κομπόστ.

Ο διαγωνισμός ήταν αρκετά απαιτητικός. Οι μαθητές απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις των κριτών σχετικά με την κατασκευή του ρομπότ, τη λειτουργία της εικονικής επιχείρησης, καθώς επίσης και τις τεχνικές προώθησης του προϊόντος στην αγορά. Κατάφεραν να προκριθούν στον πρώτο και δεύτερο γύρο του διαγωνισμού και αποκλείστηκαν στην τρίτη φάση, καταλαμβάνοντας όμως την 14η θέση πανελλαδικά και την καλύτερη στη Θεσσαλία.

Οι μαθητές απόλαυσαν ένα ταξίδι στον προγραμματισμό, στη γνώση, και στη χαρά, έκαναν φιλίες με μαθητές λυκείων από όλη την Ελλάδα, ενθουσιάστηκαν από τη διοργάνωση και υποσχέθηκαν να συμμετάσχουν και στον επόμενο πανελλήνιο διαγωνισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ