ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΦΩΤΟ)

Επενδύοντας στην Παιδεία ο δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με φιλοζωικό σωματείο της Λάρισας συνεχίζει τις δράσεις ενημέρωσης για τα αδέσποτα ζώα σε σχολεία της περιοχής.

Έτσι στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Άνθρωποι και ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη” η πρόεδρος του σωματείου Anim.A.L Μ. Κοντού και εκπαιδευτές σκύλων επισκέφθηκαν το 3ο Δ.Σ Τυρνάβου, ενημερώνοντας τους μικρούς μαθητές.

Εγινε μια παρουσίαση του προγράμματος μέσα από βιωματικές δραστηριότητες , ενώ οι δύο εκπαιδευτές έχοντας μαζί τους τη Ροζαλία μια πανέμορφη σκυλίτσα έδωσαν  στα παιδιά οδηγίες   για την σωστή προσέγγιση και την αναγνώριση της γλώσσας του σώματος των σκύλων καθώς και τις σωστές πρακτικές για την αντιμετώπιση δυνητικά επιθετικών ζώων .

Είναι γεγονός ότι η Ροζαλία έκλεψε τις καρδιές όλων και όλα τα παιδιά ήθελαν να την χαϊδέψουν και να παίξουν μαζί της.  Αξίζει να τονίσουμε  ότι Ροζαλία  ψάχνει για σπίτι. Είναι ένα από τα ζώα που φιλοξενείτε προσωρινά στη φιλοζωική.

Τα μέλη του προγράμματος ευχαριστούν το διευθυντή του σχολείου Γ. Μόκια και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ρ. Σουρλαντζή Ζαχαράκη για την πρόσκληση, τους εκπαιδευτές των σκυλιών όπως και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρ. Τσιόπα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

επισημαίνοντας πως «αξίζουν συγχαρητήρια στο δήμο που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με ελάχιστους πόρους και αξιοποιώντας το δυναμικό των εθελοντών, κάνει ουσιαστικά βήματα για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ