ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΥΑΤ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ

Π. Σαρχώσης: Δίκαιο και ηθικό να πληρώσουν με εισοδηματικά κριτήρια

Αντιδράσεις προκλήθηκαν στο δήμο Τυρνάβου μετά την απόφαση που πάρθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ για ρύθμιση των οφειλών προς την επιχείρηση με εισοδηματικά κριτήρια, πράγμα που συνεπάγεται και την καταβολή σχετικής προκαταβολής από τους οφειλέτες.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που κυριάρχησε το προηγούμενο διάστημα, μετά και από σχετικές δηλώσεις του δημάρχου στο paidis.com, με τη δημοτική αρχή να προσανατολίζεται σε ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές, δημιούργησε «κλίμα» ανάμεσα στους οφειλέτες, που πλέον καλούνται να ρυθμίσουν τα χρέη τους αναλόγως του εισοδήματός τους.

«Θα πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στο γεγονός πως η ΔΕΥΑΤ, σε αντίθεση με το δήμο, δεν κινείται στη λογική των προσαυξήσεων, οπότε το οφειλόμενο ποσό δεν “γεννάει” επιβαρύνοντας τον οφειλέτη. Θεωρούμε λοιπόν απόλυτα δίκαιο και ηθικό να πληρώσουν οι οφειλέτες με εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων», τόνισε μιλώντας στη σελίδα ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης.

«Στα χαμηλά εισοδήματα σαφώς και δεν τίθεται θέμα προκαταβολής», ξεκαθάρισε ο κ. Σαρχώσης, που έσπευσε να προσθέσει πως η επιχείρηση βρίσκεται απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις και η απόφαση που πάρθηκε «εφαρμόζει τον κανονισμό».

«Θεωρώ πως μέσα από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΤ βρέθηκε η χρυσή τομή και προχωράμε εφαρμόζοντας τον κανονισμό, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο», κατέληξε ο δήμαρχος Τυρνάβου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ