ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου συμμετείχε με επιτυχία στους “αγώνες τέχνης” που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνονται από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη. Η θεατρική ομάδα καθώς και δύο μαθητές του σχολείου κατόρθωσαν και πήραν σημαντικά βραβεία.

Οι Αγώνες – Τέχνης απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και της Ομογένειας, με την έγκριση του Υ.Π.Π.Ε.Θ.

Δόθηκε, έτσι η δυνατότητα στους μαθητές που συμμετείχαν, να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Παράλληλα, να συνειδητοποιήσουν την αξία της τέχνης στην εποχή μας, μέσα σε ένα περιβάλλον  απόλυτα εκπαιδευτικό, που διδάσκει τον καθαρό και δίκαιο αγώνα.

Η θεατρική ομάδα αποτελούμενη από 18 μαθητές (ηθοποιούς, βοηθούς, μακιγιέρ, φροντιστές) κέρδισε την 4η θέση για την παράσταση «Η Ποντικοπαγίδα», ένα θεατρικό αστυνομικό θρίλερ της Αγκάθα Κρίστι. Πήρε επίσης το 1ο βραβείο Κοινού και πολλά θετικά σχόλια από τους κριτές και τους διοργανωτές των Αγώνων – Τέχνης.

Οι μαθητές – ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά είναι:

Αρλέτος Θεόδωρος

Βουλγαράκη Στέλα                              

Γκανάτσιου Λυδία                                   

Γκουλέτσα Αντιγόνη

Δερπάνης Νικόλαος                              

Κουγιαγκάς Γεώργιος

Μακαγιός Γεώργιος                              

Μπακαής Εμμανουήλ

Μπαράκος Ιωάννης                                                      

Μπαράκος Κωνσταντίνος

Μπέζα Αλεξία                                 

Ντέλα Αικατερίνη

Πάσιος Ραφαήλ                                              

Πέρπερας Αλέξανδρος

Σαπουνά Αικατερίνη                    

Σάρκου Κλαούντια

Τζαφέρη Ηλιάνα

Τριανταφύλλου Δέσποινα

Υπεύθυνη Καθηγήτρια – σκηνοθέτης: κ. Μπαλάφα Ευγενία.

Συνεργάτιδες – καθηγήτριες: κ.κ. Τότσιου Δήμητρα και Κουτσιμανή Τατιάνα.

Στον ίδιο διαγωνισμό στην κατηγορία «Φωτογραφία» ο μαθητής Μακαγιός Γεώργιος κέρδισε το 2ο βραβείο και στην κατηγορία «Ζωγραφική» η μαθήτρια Γκανάτσιου Λυδία κέρδισε το 3ο βραβείο και το 1ο βραβείο κοινού.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν και ελπίζει και εύχεται περισσότερες μελλοντικές συμμετοχές και επιτυχίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου να παρακολουθήσουν και άλλες θεατρικές παραστάσεις, οργανώνοντας εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν χώρους έκθεσης και εργαστήρια στο Πανεπιστήμιο, καθώς και την Ροτόντα και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου που με μεγάλη επιτυχία συμμετείχαν στους πανελλήνιους μαθητικούς Αγώνες Τέχνης που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη από τα  Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, με την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

 

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου συγχαίρει τους μαθητές που πήραν μέρος στους Αγώνες Τέχνης, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που τους στηρίζουν και εύχεται πάντα διακρίσεις και επιτυχίες στις μελλοντικές προκλήσεις της ζωής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ